Bäst på E3 2011

Blogg - Andreas Ljungström - mån 13 juni 2011, kl 08.57

Här kommer det obligatoriska E3-inlägget. Trots en inte alltför överväldigande mässa så fanns det trots allt godbitar som jag ser fram emot väldigt mycket.

Wii U
Mässans största avslöjande som visserligen inte slog ner som den bomb den borde gjort på grund av alla läckor. Jag tycker personligen det ska bli spännande att se vad den tryckkänsliga skärmen kan göra för spelandet. Och beträffande HD-Zelda-videon - OMG!

Rayman Origins
Jag pratade mig varm om det redan innan mässan och efter att ha sett mer från spelet är jag helt övertygad om att Ancels senaste kommer leverera. Variationen, de handmålade miljöerna och samarbetsläget, allt ser fantastiskt ut. Mässans charmigaste spel!

Playstation Vita

3DS is teh doomed! Nja, kanske inte, men även om spelutbudet inte ser vansinnigt imponerande ut, snarare lite lagom stabilt sådär, är det mest chockerande med maskinen, priset. PS Vita känns på förhand oerhört prisvärd och för ca 2500 spänn verkar man få mycket för slantarna.

Super Mario
Tvättbjörnsdräkten är tillbaka! Det är visserligen inte bara Tanooki-dräkter som återanvänds i 3DS-debuten utan det ser ut som Nintendo varit och snott influenser lite här och var. Med den galna bandesignen från Galaxy, de öppna ytorna från 64 och 2D-segment från de äldre spelen låter det dock som en bra mix.

Tomb Raider

Lara har aldrig sett skitigare och mer utelämnad ut. Lustigt nog påminner det nya spelet om Uncharted på samma sätt som Uncharted påminde om Tomb Raider. Kontentan är i vilket fall att det ser väldigt lovande ut.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Det nya Zelda-spelet till Wii ser mer intressant ut för varje ny trailer som visas upp, och i samma takt har min hype byggts upp, sakta men säkert. Jag är övertygad om att det sista stora Wii-släppet kommer att smälla högt för en gammal Zelda-fantast som mig.

Bioshock Infinite
Jag är inte ett lika stort fan av det första Bioshock som många andra verkar vara men gillade det för sin stämning och atmosfär. Infinite tilltalar mig mer då det verkar mer varierat spelmässigt samt att miljöerna ser mer spännande ut.

Elder Scrolls V: Skyrim

Det ser som väntat galet episkt ut och för första gången suger inte karaktärsdesignen stjärt. Vi vet vad vi kan förvänta oss - drakar, jättar och grottor, men i mer storslagen tappning än någonsin tidigare.

Luigis Mansion 2
En oväntad utannonsering och ett kärt återseende. Gamecube-originalet var väldigt mysigt och 3DS-uppföljaren ser inte ut att bli sämre på den punkten.

Största utropstecknet:
Asura's Wrath

Mest saknade:
Half-Life 3, Alan Wake, Beyond Good & Evil 2 och The Last Guardian.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
GuZs bild

Bäst till PC: Battlefield 3
Bäst till PS3: Dark Souls
Bäst till 360: Gears of War 3
Bäst till Wii: Skyward Sword

Bästa RPG: Skyrim
Bästa FPS: Battlefield 3
Bästa action/äventyr: Uncharted 3

Bästa trailer: Assassin's Creed: Revelations
Bästa ögongodis: Bioshock Infinite
Bästa örongodis: Tomb Raider

Bästa spelen på mässan (kan omöjligt säga ett)
Skyrim
Bioshock Infinite
Battlefield 3

Största positiva överraskningarna
Playstation Vitas pris.
Prey 2.
Tomb Raider.
(Rykte om Mirror's Edge 2 med FB2-motorn.)

Största negativa överraskningarna
Rätt förutsägbar mässa.
Många spel jag hade hoppats på visades inte upp.
Microsofts Kinect-hysteri.
(Troligtvis WiiU. Är inte alls imponerad än så länge.)

Vargavakas bild

GuZ skrev:
Rykte om Mirror's Edge 2 med FB2-motorn.

Även om det här bara var "nästan bekräftat" så var det nog den "utannonseringen" som jag blev mest glad över. Mirror's Edge vill jag gärna gilla mer än jag egentligen gör så nu hoppas jag att DICE tar tillvara på detta andra försök att göra ett bra spel av alla goda idéer i ME.

Och att sedan få se Frostbite 2 göra något annan än "kontemporär militärövning i mellanöstern" kommer att bli jättespännande att se.

narutoloves bild

är jag den ända som tyckter att final fantasy versus borde vara där för ingen verkar gillar final fantasy versus förutom JAG elr njaaa nån mer gillar väl den får man hoppas på iallafall men men den som väntar länge så kommer det bästa fram sen hoppas jag :tard: jag vet inte hur den där dikten elr nåt sånt ska stå :p ..... men kommer final fantasy versus vara med på TOKYO GAME SHOW final fantasy versus borde vara med elr om ens TOKYO GAME SHOW dyker upp för den där sunami men få hoppas på det bästa :bigsmile:

FINAL FANTAS CRISIS CORE <3 KINGDOM HEARTS = FINAL FANTASY 13 VERSUS !!! :love:

GuZs bild

Vargavaka skrev:
Även om det här bara var "nästan bekräftat" så var det nog den "utannonseringen" som jag blev mest glad över. Mirror's Edge vill jag gärna gilla mer än jag egentligen gör så nu hoppas jag att DICE tar tillvara på detta andra försök att göra ett bra spel av alla goda idéer i ME.
Och att sedan få se Frostbite 2 göra något annan än "kontemporär militärövning i mellanöstern" kommer att bli jättespännande att se.

I avsaknaden av riktig konkurrens måste jag hålla med.
Det första spelet kändes unikt och hade otrolig potential men även fast jag gillade det blev jag besviken över hur mycket sköttes. Om DICE lyssnar på kritiken och lägger ner tid på projektet kan det bli någonting uppåt väggarna bra av tvåan :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.