Danskarna gjorde ett läbbigt litet spel

Blogg - Gustav Granlund - tors 14 mars 2013, kl 00.16

Jag har inte så mycket ork att lägga ner på stora, bombastiska spel längre (förutom Ni no Kuni, det är bra skit), så jag har behövt vända mig till mindre spel för att stilla min hunger. Då snubblade jag över detta, och som fan av Amnesia och Condemned passar det mig väldigt bra. 1916: Der Unbekannte Krieg heter spelet och har utvecklats av ett gäng danskar på DADIU. Det hela handlar om att traska runt i mörka skyttegravar under första världskriget, och undvika.....dinosaurier? Det är märkligt, men det är också ganska obehagligt på sina håll, mycket tack vare ljudet.

Jag satt och spelade det mitt i natten med hörlurar. Det gjorde ett avtryck. Å andra sidan är jag en ynkrygg, så för andra kan det vara lite skräckinjagande som en kattvideo på Youtube.

1916: Der Unbekannte Krieg hittar ni här och det går att spela på både Windows, OSX och diverse webbläsare.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
Hadirajans bild

Shit, sicket bra tips!
Väldigt sjysst stämning i det trots att det känns lite skumt med själva dinosaurierna. Känslan av att vara väldigt utsatt och den lite smått klaustrofobiska settingen samt ljudet gör det verkligen till en kanon upplevelse.

Starfighter Johanssons bild

Jag hoppade till en gång trots att jag är en härdad skräckspelare (nu kommer Linnea göra sig lustig över att jag blir rädd när Creepers exploderar i Minecraft). Det här var konstigt nog första gången jag spelar ett spel som är lite läskigt utan att läskigheten är själva poängen så att säga. Här fanns det andra saker att förmedla som helt enkelt drog nytta av obehagligheterna snarare än kompletterade dem.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.