AC3 är nog ett skräckspel ändå

Blogg - OhNoSpyware - sön 13 januari 2013, kl 21.30

Vädret slår om snabbt. Det börjar regna och åskan dundrar som aldrig förr. Sikten är dålig men Connor fortsätter att rusa fram genom skogen. Vad gör lite regn?
Samtidigt som han tar ett hopp mot en utstickande gren hörs ett gnälligt rytande. En puma har fått syn på honom.
"Åhå, finns det såna här" tänker Connor och förbereder sig för att dyka ner på puman från trädgrenen.
Plötsligt börjar puman... vibrera. Skriket blir ett utdraget och nästan mekaniskt ljud som gör skär i öronen. Connor skakar på huvudet och puman är plötsligt som vanligt igen. Den springer en bit och ställer sig bakom Connor. Det börjar igen. Det mekaniska ljudet, högre den här gången, det är olidligt.
En vakt från det närliggande fortet kommer gående. Puman slutar vibrera, skriket blir normalt igen och djuret flyger på vakten som måste ha varit döv eller något. Stackare.
Connor ser sin chans att överraska monstret, flyger ner mot den med kniven beredd. Men puman är plötligt inte alls under honom. Den har... teleporterat. Den kommer farande bakifrån och hoppar upp på ryggen på Connor. Han kommer snabbt loss, vänder sig mot djuret, lyfter handen och... kan inte attackera. Puman, eller monstret, eller maskinen, eller vad-det-nu är står helt stilla. Fastfrusen. Ögonen glimmar fortfarande, men Connor kan inte röra vid den. Som om den var innesluten i ett kraftfält.

Japp. Det är precis så det är att spela Assassin's Creed 3. Jag fick iaf en cheevo av att se puman ha ihjäl vakten, så tack för det ditt lilla monster. Argh. Det där ljudet är till och med jobbigt att tänka på! Fick slänga mig över ljudkontrollen för att sänka.
Tänkte inte ens nämna alla frysningar, random skitbuggar och den allmäna opolerade känsla jag får av spelet. Men nu blev jag irriterad och gör det ändå. AC-serien har aldrig varit perfekt, men jag har aldrig stört mig på nån del i serien som jag stör mig på detta vrak till uppföljare. Bah!

Har spelat ett annat frustrerande spel denna vecka också. Osmos heter det och jag hatar det!
Nej det gör jag egentligen inte. På iOS är det fantastiskt. På datorn not so much. Svårt så inihelvete och med mitt tålamod... ja. Ingen bra kombination. Men! Jag klarade det häromdagen i alla fall! Hade kommit till sista banan för ett ganska bra tag sedan men efter sisådär 40 ragequits så gav jag upp. Plockade upp det igen och klarade det på kanske 10:e försöket. Hade inte det minsta kul under tiden menneeeeh. Ja. Jag klarade det och nu är det bortrensat ur listan!

Även det andra spelet jag klarade i veckan hade en mycket frustrerande del. Spelet var Spec Ops: The Line och förutom den där frustrerande delen hade jag inget emot att spela det. Skrev jättekortfattat om vad jag tyckte här. Orkar inte gå in mer på det än så.

Ingen läsk denna vecka heller. Klarade två spel. Känns bra.

Är spelsvackan över nu? 11/11/2012 - 21:54

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.