En lyckad första vecka

Blogg - OhNoSpyware - sön 6 januari 2013, kl 19.13

Jag brukar inte avge nyårslöften. Har nog aldrig gjort det faktiskt (iaf aldrig varit seriös med det). Men i år kände jag att det var lika bra. Det var enkelt att sätta upp första januari 2013 som en brytpunkt efter onyttiga december när jag tänkte att jag ville förändra vissa saker.

Som att jag inte vill dricka så mycket läsk. Bli av med "vanedrickandet". Gav upp läsken nästan 3 hela månader i sträck under förra året men föll dit igen och även om det först var i mycket mindre skala än innan mitt avbrott så blev december en riktigt skitmånad med alldeles för mycket julmust. Så nu ska både sambon och jag göra ett ordentligt försök att låta bli läsken, och det innebär att vi helt enkelt inte ska dricka läsk på ett år. Börja uppskatta vårt rena och klara och goda vatten igen ;D

Förutom det ville jag även bli mer aktiv på Skillpoint, tex blogga lite mer. Inga krav, bara skriva när jag känner för det, men faktiskt sätta mig ned och försöka få fram ett inlägg när jag har nån flyktig bloggtanke och inte bara ge upp den som förut.

Jag ska också göra ett ordentligt försök att bråka ner backloggen lite. Minst ett spel i veckan ska klaras (om jag känner att jag VILL, ska ju inte spela mot min vilja) och inga spel ska köpas till de nya konsolerna (PS Vita och 3DS, och framtida konsoler alltså) förrän jag klarat de jag har. På det sättet kan jag inte bygga upp backloggar på de nya konsolerna som jag gjort på de äldre.

Jag ska även försöka spela fler sällskapspel (av alla typer) och lägga pussel. Jag älskar ju Wasgij-pussel och har några olagda i hyllan som jag vill ta tag i.

Bestämde mig f.ö. för att inte göra något inlägg om "bästa spelen 2012". För trots att jag klarade 57 spel förra året var bara 12 av dem från 2012. Jag har en massiv mängd oklarade och ospelade spel från 2012 som jag vill bli klar med innan jag skulle kunna "utvärdera" året. Jag lär inte lyckas med detta på ett bra tag, så jag skiter i det!

Hittills då? Ja... den här första januariveckan har jag lyckats att inte dricka läsk (bara 51 veckor kvar nu då ;D), klara ett spel och vinna i två sällskapspel. Börjar ju bra!

Runaway: A Road Adventure var spelet jag klarade och jag har inte så mycket att säga om det. Hade inte tråkigt, men det var inget fantastiskt spel så... ja. Ser trots allt fram emot att spela de andra delarna i serien och även de andra spelen från studion. Jag är nyfiken på hur de utvecklats... om de utvecklats ;P

Testade kortspelet Gloom för första gången. Elakt litet spel som nog är roligare ju fler man är. Vi var tre och det kändes som att något saknades i våran spelrunda. Nog inget jag kommer skaffa, men kommer inte säga nej om brorsan vill spela det fler gånger när han är på besök.

BitQuiz däremot var verkligen hur jädra kul som helst. Bra blandning på frågorna och roligt att se hur mycket man kommer ihåg när det gäller namn på vapen, vilka konsoler som kom först och från vilka spel vissa citat kommer. Vi kunde ganska mycket måste jag ändå säga. Ganska jämna var vi också... men jag vann förstås tillslut ;D

Som sagt en bra vecka. Får hoppas att resterande 51 blir lika bra.

Är spelsvackan över nu? 11/11/2012 - 21:54
Ercarrets bild

Kul med bra vecka. :)

Om du vill ha ett tips på hur man håller sig från läsk från en som också brukade dricka alldeles för mycket: Soda Streamer! Förutsatt att du gillar bubbelvatten, då. Jag har upptäckt att den nästan helt ersätter läsken som jag brukade dricka. Det blir kanske någon Cola här och där eller lite julmust nu under julen, men för det mesta bubblar jag i stället upp en liter vatten när jag vanligtvis skulle ha köpt läsk. Det är billigt, nyttigt och gott.

Vad är BitQuiz för något? Låter lite intressant. :)

Roberts bild

Yay, bra Ina. Du är ju verkligen mer amitiös än jag.
Du kan inte tänka dig att skriva vilket av dina spel som du spelade 2012 som du personligen tyckte bäst om, oavsett vilket år de gavs ut? Kan vara intressant tycker jag. :)

OhNoSpywares bild

Ercarret: Vi har faktiskt satt kolsyrestopp till och med, iaf till att börja med. Jag dricker helt enkelt för lite vatten och för mycket tex mineralvatten och som alla vet är ju inte kolsyra nåt man behöver när man är törstig :p Har druckit alldeles för mycket Loka sedan cryptosporidiumutbrottet för ett och ett halv år sedan gjorde att vi inte kunde dricka vårt kranvatten på nästan ett halvår. Måste bli av med vanan att ta till kolsyra när jag borde dricka vatten.

BitQuiz är ett svenskt frågespel med 500 frågor om spel (100 kort, fem svårghetsgrader, och därmed 5 frågor per kort) :D Suuuperfint <3 använder du Facebook kan du hitta officiella sidan där :)

Robert: Jag är lite för ambitiös för mitt eget bästa faktiskt :p
Jo jag hade tänkt skriva nåt. vi får se hur jag gör :)

Hixmegistoss bild

När jag bestämde mig för att lägga av med läsken så gjorde jag det med ett ultimatum till mig själv. Godis eller läsk.. och vem kan sluta med godis? :)

Sen har jag tur och tycker Te är svingott så jag dricker larviga mängder te istället för alla andra drycker typ.

Kanske får kolla upp Bitquiz... försöker lura på familjen lite sällskapsspel men dom är motiga.

OhNoSpywares bild

Sambon skulle LÄTT välja läsk före godis och har gjort det flera gånger när vi försökt avstå från viss saker i perioder ;P Jag föredrr nog också läsk. Jag äter mycket sällan godis (om man inte räknar in snacks).

Te är vad som, förutom vatten, ska bli min räddning :p Har en suuuuperfin tebutik i stan och de har sjukt goda tesorter. Har nog 6-7 sorter hemma just nu <3

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.