Guild Wars 2: Guildinfo!

Blogg - OhNoSpyware - lör 25 augusti 2012, kl 20.38

Efter drygt fem års väntan och längtan har jag äntligen fått sätta tänderna i Guild Wars 2 på riktigt. Headstart körde igång klockan 6 imorse och jag har under dagen suttit och skapat några karaktärer, men också en guild jag tänkte skulle vara öppen för alla möjliga vänner och bekanta!

Namnet blev Whereabouts Unknown [Lost] och grundare är jag, min sambo, min lillebror och en engelsk vän till oss. Nu vill vi gärna att folk hakar på! GW2 gör sig verkligen bäst när man har en bunt människor att snacka skit eller utforska världen med :D

Det spelar (nästan) ingen roll vilken server du valt som hem!
Guild Wars fungerar lite annorlunda än många andra serverindelade MMO-spel. Det din hemserver påverkar mest är World versus World, ett PvP-läge där servrarna slåss mot varandra. PvE kan du spela med vem som helst i hela spelet genom en grej som heter "guesting" (och som kommer så fort allt stabiliserats). Du "besöker" alltså andra servrar och allt är precis som vanligt förutom att istället för den serverns WvW-status så påverkas du av din egen servers status, och du kan inte spela WvW med den server du besöker. Guilds är globala på nästan samma sätt och du kan befinna dig på vilken server du vill men ändå vara med i min guild, bra va? 8)
Dock finns vissa begränsningar när det kommer till guildens uppgraderingar (bonusar som tex "+10% exp i X timmar när du gör sånt här") för de påverkar inte medlemmar på andra servrar. Tycker personligen att sådant spelar mindre roll men det är bra att veta. Om du är på en annan server än min så kan du se guilden mer som ett chattrum och ställe att hitta spelpolare på, helt enkelt.
Om du skulle vilja spela WvW med mig och utnyttja guildens bonusar är det servern Piken Square som gäller. Servertransfers är gratis första veckan!

Det spelar inte heller roll om du redan är med i en guild!
Guilds är för det första kontobaserade, och vilken karaktär du än skapar eller spelar på så är den en medlem i de guilds du vill. Ja, guilds. Flera. I Guild Wars 2 kan du joina en hel bunt guilds på samma gång och helt enkelt välja vilken du vill "representera" för stunden. När du representerar en guild så ger du den "influence" och kan prata i guildchatten och utnyttja guildbanken osv. Om du "kliver ner" och representerar en annan guild är det som ett "standby"-läge. Guildrutan kommer att visa att du är online, men att du inte representerar guilden för tillfället. Du tappar inte din plats i guilden eller något sådant. Det blir lite som att byta chattrum bara.

Det spelar dessutom ingen roll vad du vill fokusera på i spelet!
Guilden är inte tänkt som nån hardcore "progress guild" eller liknande (först och främst för att sådant inte existerar i GW2, men också för att vi helt enkelt inte är intresserade ;D). Vi har inga som helst krav på hur ofta, hur mycket eller på vilket sätt du spelar. Guilden är tänkt som ett socialt tillhåll för alla möjliga olika typer av spelare och förhoppningen är väl att om man skulle behöva hjälp med något eller vilja spela igenom en dungeon så finns det väl kanske i alla fall någon i guilden som vill haka på och hjälpa till. Men mest är det bara en babbelguild helt enkelt.
Självklart kräver vi dock att du är trevlig och behandlar alla med respekt osv. Vanligt jäkla hyfs. Vi fyra grundare har all rätt att kicka vem vi vill om det visar sig att personen inte kan sköta sig.

Som du märker så spelar helt enkelt ingenting någon som helst roll (ja, förutom hyfs då). Spelar du GW2 och är bekant med mig via twitter eller här på Skillpoint så är du välkommen :)

Hojta här eller på twitter (@OhNoSpyware) om att du vill vara med och skriv ditt kontonamn (namn.####) eller ett karaktärsnamn så fixar jag! Varmt välkommen! <3

Är spelsvackan över nu? 11/11/2012 - 21:54
Andreas Bergs bild

Desolation var tyvärr full redan strax efter nio i morse så det blev annan server, men eftersom det knappt finns restriktioner så är jag självklart på :D Oike heter min första karaktär, bara skicka invite om du har lust ^^

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.