Hall of Fame 2011 - Del 2

Blogg - OhNoSpyware - ons 22 februari 2012, kl 20.25

Detta är helt enkelt fortsättningen på det som började här. Alltså min "Hall of Fame 2011", de spel från förra året som jag tyckte allra mest om. Har ni inte läst förra inlägget så måste ni göra det nu, för det här är ju bara hälften av titlarna!

Hoppas ni gillar denna del lika mycket som förra ;D

Outland - Xbox Live Arcade
Jag ÄLSKAR hur det här spelet ser ut. Vackrast 2011? Vet inte riktigt, men helt klart i topp iaf. Plattformandet känns härligt och "twisten" att man måste byta mellan ljus och mörk energi gör det mer intressant än många andra plattformspel. Co-op fungerar perfekt och de speciella banorna man bara kan spela när man är två är superkul. Där gäller det verkligen att kommunicera med varandra för att lyckas. Jag gillar det mesta med det här spelet, helt enkelt.

Portal 2 - PC
Jag spelade Portal 2 ganska nyligen faktiskt. Sen till festen? Lite. Men vilken fest det var sen! Tror inte spelet behöver någon som helst presentation på nåt vis så jag nöjer mig med att säga att jag älskade varenda sekund av det. Jag har tyvärr inte hunnit spela co-op än, men jag fick två exemplar av det till X360 i julas så det blir nog snart av! Wooh!

Skyrim - PC (duuuh! ;D)
Ännu ett spel som inte lär behöva nån presentation. Men ni ska veta att spelet inte hade en helt självklar plats på listan! Skyrim är... jag vet inte. Inte en besvikelse, absolut inte. Men inte alls så bra som det hade kunnat vara. Det är sällan Bethesdaspel är det. Därför finns det moddar! Jag ska snart själv dyka ner i Creation Kit och leka! Hursom är Skyrim, precis som tidigare Bethesdaspel, en fantastisk grund för oss moddare som kommer att forma om spelet de närmsta åren ;D dock finns det en sak vi inte kan ersätta... musiken. Soule är... ja <3

Ghost Trick: Phantom Detective - Nintendo DS
Karaktärerna! Stilen! Animationerna! Berättelsen! Love, love, love it! Trodde inte alls att spelet skulle passa mig men ojojoj så fel jag hade. Jag satt som klistrad. Jag klarar inte av att förklara det här tokiga spelet, så videon nedan får göra det åt mig.

Atom Zombie Smasher - PC
"Vem hade kunnat tro att rädda en mängd gula prickar från en mängd lila prickar skulle vara så beroendeframkallande?" sa min sambo. Jadu. Inte jag iaf! Men beroendeframkallande är det! De gula prickarna är människor, de lila är "Zed" (spelets version av zombie) och det gäller att inte låta Zeds infektera befolkningen! Zed ska förgöras, människor ska evakueras... och det är mycket roligare än jag hade kunnat tänka mig. Dessutom är musiken sååååå bra.

Shadows of the Damned - Xbox 360
Det är galet, det är småfult, det är löjligt och det är sååååå kul! Jag brukar inte fnissa åt "pubertal" humor men av någon anledning funkade det i just det här spelet. Det kan vara mycket tack vare Steven Blum och Greg Ellis som gör rösterna till de två huvudpersonerna, Garcia "Fucking" Hotspur och hans Johnson. Tredjepersonspangpang är väl småkul i sig, men just humorn och karaktärerna är det som lyfter spelet. För att inte tala om boss-böckerna... omnomnom.

Rock of Ages - PC
Den här listan innehåller ett par rätt galna spel, och Rock of Ages är ett av dem. Vem sjutton kommer på att man ska göra ett spel där personer som Leonardo da Vinci och Napoleon Bonaparte ska rulla stenar för att förstöra en port? Precis. Men det är vad Ace Team har gjort! Superknäppt och superkul med en hel del söt referenshumor <3 Återigen ett spel jag inte kan förklara speciellt bra, så ni får kika på videon och läsa mer på annat håll ;D

Fallout: New Vegas - Old World Blues - PC
Jaja, jag vet att New Vegas inte kom ut 2011, men det gjorde DLCt Old World Blues! Jag skiter i vad ni tycker men OWB är så bra att jag inte kan låta bli att ha med det här! 10 timmar tog det mig att utforska och reda ut problemen i Big MT, och jag njöt HELA tiden. Det är klart värt att köpa tex Ultimate Edition som kom ut för bara ett litet tag sen BARA för att spela Old World Blues. Jag skojar inte. Humorn, looten och den skruvade berättelsen gör mig alldeles glad bara av att skriva om det :D

Persona 3 Portable - Playstation Portable
Det här spelet var högst upp på min Goty 2010-lista eftersom det då släppts i USA och jag fick recensera det för Eurogamer. Det fick 10/10 och jag håller fast vid det betyget idag. Spelet är inte perfekt, men jag hittar inga saker i det som är FEL. Det släpptes 2011 i Europa och får nu vara med på ännu en "lista". Jag tror att detta fantastiska spel är lite... förbisett? Kanske för att det kom till PSP? Fast originalet kom till PS2, som ju varenda kotte ägde ;P Nåja. Även om man spelat Persona 3 är P3P värt. Mest för att man får spela som tjej nu ;D

Det var det! Hoppas jag inte glömde något spel nu!

Är spelsvackan över nu? 11/11/2012 - 21:54
Starfighter Johanssons bild

Outland var jag mycket sugen på minns jag! Det ser lite ut som vad Ikaruga kunde vara om det var ett plattformsspel.

Andreas Bergs bild

Många sköna titlar. Har precis börjat spela Ghost Trick på iFönen och det är riktigt charmigt, gillar det ordentligt :)

Och Atom Zombie Smasher var FÖRVÅNANSVÄRT kul. Vi hade riktigt skoj med det vilket jag också tror lär märkas när det avsnittet av CoOp-cirkeln dyker upp ^^

VodkaCitrons bild

Undrar faktiskt om det är jag som skrivit det här XD Kolla på smilisarna 0__0

Atlus <3

Tycker dock att Atom Zombie Smasher är ett av de allra tråkigaste spelen jag kört någonsin ^^ Iofs har jag bara spelat det själv. :p

OhNoSpywares bild

Starfighter: Men du spelar inte för att det är ett XBLA-spel? :p

Andreas: Just ja det kom till iOS nyligen! Antar att det funkar fint då :D
Ser fram emot videon :D

VodkaCitron: Jag brukar snåla med :D-smilies i vanliga fall just för att de sticker ut ur texten så förbaskat. Men nu orkade jag inte fixa det så det får se galet ut ;P Jag gillar spelen och de gör mig glad? Typ.
Atlus <3 indeed.
Pff, det är superkul! :D

Starfighter Johanssons bild

OhNoSpyware skrev:
Starfighter: Men du spelar inte för att det är ett XBLA-spel?

Nästan! :D För att det kostade för mycket. Jag vill helst köpa nerladdningsbara låsta spel när de reas ut för inga pengar alls. 0:)

OhNoSpywares bild

Starfighter Johansson skrev:
Jag vill helst köpa nerladdningsbara låsta spel när de reas ut för inga pengar alls. 0:)

Aaah ;P

Nu gick jag in och städade inlägget också. Sådär många gula gubbar kan jag bara inet ha i inlägget. Urk!

Francess bild

Kan med glädje konstatera att du är den människa som gett mig flest bra tips på spel 2011. Grabbarna och jag har inte riktigt samma smak, men jag försöker. Så skönt att se dina intryck av spel och vilka du vill lyfta fram, det är en helt annan stil.

Jag tänkte jag skulle få min man att vilja vara gamer igen. Jag ska utsätta honom för experiment. Om han spelar en viss tid av ett spel så får han en belöning sen (se hur jag tänkte där, belöningssystemet måste aktiveras på flera sätt). De spel som är aktuella är alla från dina listor: Stacking, The Binding of Isaac och Atom Zombie Smasher. Hoppas det funkar!

Angående Skyrim, jag kommer nog spela det i sommar tror jag. Behöver en vecka och ta ledigt. Men musiken är jättebra! Bättre än Reckoning foh suh!

OhNoSpywares bild

Frances: Åååh, vad glad jag blir av att läsa det där! Yaaaay! Precis så man hoppas att folk ska känna ju ;) Att ens åsikter och sånt betyder nåt extra!
Haha, låter som en.. intressant plan. Lycka till! Du får rapportera hur det går sen ;D
Ja! SommarSkyrim! Låter toppen :) Musiken är åsmness. Soule är GUD!

Xareenas bild

Awesome lista! Finns massor av spel där som jag inte testat, men som jag blev sugen på nu. :D

Lanias bild

Jättekul lista!
Spännande att se videon om ljudet i Skyrim. :) Vilket hästarbete.
Rock of Ages verkar ju skitflummig och kul. :D Outland såg också coolt ut, som en blandning av El Shaddai, Shadow of the Colossus och nånting mer. ^^

Blev nästan chockad när jag idag upptäckte att du tagit bort dig själv från Twitter. Jag saknar dig! Men tur att du finns här i alla fall. <3

OhNoSpywares bild

Xareena: Roligt, roligt! :D Testa!

Lania: Jaa, det är häftigt att se dev diary-typen av videos tycker jag :) Rent allmänt alltså.
Det ÄR skitflummigt ovh jag tycker att det är kul också ^^ Outland är lite SotC+Ikaruga+massa annat :p
Jag med :p Var en riktig ragequit och förutom att jag saknar ett fåtal personer så är det ganska skönt just nu! Jag kommer väl tillbaka så småningom :)

Francess bild

Ina finns här! *check*

Fick lite ont i magen där tills jag kom på att kolla här. :tired:

Ses around internetz istället då. :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.