The Cursed Forest

Blogg - Starfighter Johansson - tors 29 januari 2015, kl 11.49

Det finns jättemånga (gratis) spel på indiedb som är allt mellan ganska okej, skitdåliga och helt fantastiska. Jag tänkte försöka vaska fram lite guldkorn (och även allmänt halvintressant) och tipsa om dessa.

Titel: The Cursed Forest
Storlek: ~735 MB
Plattformar: Windows
Utvecklare: KPy3O

:beer: LADDA NER :beer:


Klicka för full upplösning

Efter en bilolycka står jag i en mystisk skog och, surprise surprise, vet jag inte var jag är eller vad jag ska göra. Det verkar vara ett återkommande tema i de här indieutvecklade småskräckisarna (ja, jag började med ett par skräckisar för det är ju en av mina favvogenrer trots allt) att kastas in i en okänd miljö med ett oklart sammanhang och sedan gäller det att "utforska". Det vill säga forslas mellan jumpscares. The Cursed Forest gör samma sak, men börjar faktiskt lite mer... lågmält.


Klicka för full upplösning

Skogen är verkligen stämningsfull och i stället för att kasta ett BUUUUU i ansiktet på mig så får jag gå omkring med känslan av att vara oerhört iaktagen hela tiden. Visst, någon grej välter här och där och då och då tycker jag mig se en mörk gestalt långt bort bland träden men det blir inte mycket mer än så i början. Det känns bra, det bygger upp en stämning och jag känner hur jag blir allt mer ängslig. Sen börjar jumpscaresarna. De är skeeeetaläskiga! De verkar aktiveras, eller rättare sagt den mörka gestalten blir allt mer aktiv, ju fler delar av ett skelett jag samlar ihop. Jag samlar på sådana för att kunna utföra en ritual.


Klicka för full upplösning

I och med att The Cursed Forest använder sig av CryEngine ser det ju inte fy skam ut och det jobbar på bra med att få till en tät atmosfär (att man inte kan springa både bidrar och tar ifrån). Jag kan varmt rekommendera detta till både fans av genren och egentligen alla som vill prova en läskig avstickare som inte tar särskilt lång tid att spela igenom. Se upp bara, för även om det finns checkpoints så sparas inte spelet om det stängs av. Så se till att köra hela vändan i en sittning!

Tidigare delar i bloggserien:
Serena
VANISH

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.