The Train

Blogg - Starfighter Johansson - fre 30 januari 2015, kl 19.32

Det finns jättemånga (gratis) spel på indiedb som är allt mellan ganska okej, skitdåliga och helt fantastiska. Jag tänkte försöka vaska fram lite guldkorn (och även allmänt halvintressant) och tipsa om dessa.

Titel: The Train
Storlek: ~440 MB
Plattformar: Windows
Utvecklare: TheUnbeholden

:beer: LADDA NER :beer:


Klicka för full upplösning

The Train är ovanligt snyggt för att vara ett ihopkastat miniprojekt. Det är också ovanligt stämningsfullt. Jag tror att jag hittat min höjdpunkt hittills i min indieresa. Vi snackar eftertänksamhet och obehag, vi snackar lågmälda minnesfragment från trasig barndom ihopblandat med ångestladdade passager i en fantasivärld och det krävs inte en raketforskare för att lista ut att utvecklaren, Serge Noskov, tagit den filosofiska stigen. Han vill att vi ska fundera på livet och ödet och konsekvenser av dåliga val. Spelet är en timme långt och är ämnat att vara en plats för reflektion, jobbiga känslor och ett par jumpscares här och där bara för att.


Klicka för full upplösning

Det hela börjar med att jag står i ett tåg. Jag vet inte var det är på väg eller om det finns några andra människor ombord, men jag bestämmer mig för att ta reda på det. Tåget är ganska kusligt trots att det inte hänt något avsevärt. Det är något obehagligt med att helt ensam befinna sig på en plats som borde vara proppfull av människor utan att förstå varför. Jag får syn på några leksaker som är utspridda i en av vagnarna och får en flashback. Lägenhet i solljus, en fin gunghäst inslagen i en rosett. Jag går ut i hallen och vips så står jag i tåget igen. Jag går vidare, från vagn till vagn, medan tåget blir allt ogästvänligare. Det spökar naturligtvis på tåget också. "Bu" och sånt. Sen mer flashbacks. Sen tillbaka till tåget. Alltså de här tillbakablickarna, ibland tror jag att jag äntligen är tillbaka i det som är verkligheten, bara för att vakna upp i tåget igen. De som sett den fantastiska skräckfilmen 1408 vet ungefär hur det är. "But... I was out...! I was out!!"


Klicka för full upplösning

Jag skulle ljuga om jag sa att jag fick ut något särskilt livsbejakande under min timme med The Train. Det var en väl spenderad timme med många bra grepp - men eftersom jag inte kunde relatera till berättelsen på något särskilt vis (mer än enstaka symboliska scener som fungerar på ett generellt plan så klart) så gick nog många av Serge Noskovs ursprungliga intentioner om intet. Men intressant var det likväl. Och läskigt utan att gå över till extremt - så jag tror många skulle kunna spela The Train utan att skita ner sig. Det får Staffes seal of approval!


Klicka för full upplösning

Tidigare delar i bloggserien:
Serena
VANISH
The Cursed Forest

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.