VANISH

Blogg - Starfighter Johansson - tis 27 januari 2015, kl 12.03

Det finns jättemånga (gratis) spel på indiedb som är allt mellan ganska okej, skitdåliga och helt fantastiska. Jag tänkte försöka vaska fram lite guldkorn (och även allmänt halvintressant) och tipsa om dessa.

Titel: VANISH
Storlek: ~99 MB
Plattformar: Windows, Mac, Linux
Utvecklare: 3DrunkMen

:beer: LADDA NER :beer:

VANISH berättar precis ingenting. Jag bara kastas in i ett rum och därmed basta. Jag ägnar mig åt lite hederlig utforskning och inser ganska så omedelbart att jag befinner mig i någon form av källarkorridorsmyller. Jag börjar direkt tänka på andra halvan av Grave Encounters (kudos om du sett den filmen!) när jag inser att allt medan jag irrar omkring i mörkret så flyttar sig väggarna. Aldrig så jag ser det, naturligtvis, men om jag går tillbaka till där jag kom ifrån är allting nästan alltid annorlunda. Ballt va?


Klicka för full upplösning

Det hade det varit, om det inte vore så att alla korridorerna är exakt likadana. Om ni trodde Daylight led av "spelet slumpgenereras varje gång så du är aldrig säker muahahahahha *sen är allting likadant men med olika vänster- och högersvängar*"-syndrom så är det en frisk fläkt jämfört med VANISH. Här är det bokstavligen en enda sorts tegelstensvägg som är copypastad i all evighet. Det är så monotont att GUD I HIMLEN VAD I HELVETE ÄR DET DÄR?! Jag är inte ensam i mörkret. Det är något här nere som vill... Ja, jag vet egentligen inte vad det vill, men inte är det att ha en fruktstund inte.


Klicka för full upplösning

Okej, det finns ett antal olika hoppa-till-moment som repeterar sig och ett monster att undvika (genom att helt enkelt inte gå för nära). Det blir ganska fort mycket förutsägbart och jag lunkar systematiskt fram genom korridorerna, fram och tillbaka, för att låsa upp nya vägar att gå. Sen hittar jag ett rum med en massa mystiska grejer i, och såna där stavar som lyser av sig själva. Glowsticks. Vad heter såna på svenska? De heter nog AAAHHH!!! där var monstret igen ja. Alltså det är lite som att VANISH väntar på att jag ska spejsa ut fullständigt innan det väser till och kastar någon obehaglighet mot mig. Men det räcker inte. Jag tippar på att det gör sig bra i ett tiominutersklipp med någon hysterisk letsplayare som skrikgråter av minsta lilla, men inte mer än så. Nej, VANISH gör du bäst i att undvika, om du inte är en skräckfantast - för då kan det ju vara lite trevligt i fem minuter i alla fall!


Klicka för full upplösning

Tidigare delar i bloggserien:
Serena

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.