Hollywood dissade animerad Enslaved-film

Nyhet - Multi - fre 24 september 2010, kl 13.02

Ninja Theory hade inte bara tänkt att Enslaved skulle förbli ett spel enbart. Man hade även stora planer på en animerade film, en idé man pitchade för de flesta stora produktionsbolag i Hollywood. Dessvärre fick man inget gensvar.

Tanken var att filmen skulle renderas i realtid via Unreal Engine 3. Men det var i just begreppet realtid problemet verkar legat. Enligt Tameem Antoniades på Ninja Theory hade ingen av produktionsbolagshöjdarna den minsta förståelse för själva konceptet eller ens betydelsen av termen realtid.

- De bryr sig bara om hur snyggt det ser ut.

Att Ninja Theory sedan förklarat för bolagen hur billigt det var att skapa animerad film på det här sättet gjorde inte konceptet populärare. Antoniades markerar cyniskt det faktumet att "billigt" är en förbjuden term i Hollywood, produktionsbolagen vill nämligen se satsningar i multimiljondollarsklasserna gjorda av välrenommerade företag som Pixar eller Dreamworks.

- Allt annat ses som ett stort risktagande.

Så, som det ser ut lär vi nog aldrig få se vare sig en Enslaved-film eller annan filmproduktion från Ninja Theory den närmast överskådliga framtiden.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Ollebros bild

detta kommer bli ett bra spel.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.