Wii slutar tillverkas

Nyhet - Wii - mån 21 oktober 2013, kl 14.41

En era är över. Nintendo har bestämt sig för att sluta tillverka den framgångsrika konsolen. Allt krut ska läggas på Wii U och därför väljer nu den japanska speljätten att lägga ner produktionen av maskinen.

Konsolen har sålt fler än 100 miljoner enheter, introducerade rörelsekänslig kontroll och är en av de mest framgångsrika spelkonsolerna någonsin. En maskin som förändrade spelindustrin och samtidigt breddade användarbasen.

Hur vill du minnas Wii?

Uppdatering: Enligt senaste rön gäller detta endast Japan. I resten av världen fortsätter Wii-försäljningen som vanligt.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Starfighter Johanssons bild

Jag har lärt mig att uppskatta Wii i efterhand. Till en början var jag inte alls imponerad och hatar fortfarande all form av rörelsebaserad kontroll bortom rimliga gränser, men det finns en massa roliga spel att hitta, till och med även om man räknar bort VC.

Linnea Hummels bild

What, redan? PS2 slutade ju häromåret att tillverkas. Fast ja, över 100 miljoner exemplar gör ju att de flesta redan har en maskin. Plus att Wii U ju är bakåtkompatibel.

Vill minnas med glädje, jag köper nu de titlar som jag alltid önskat mig. :)

Orpons bild

Allt till Wii sög förutom Endless Ocean.

Starfighter Johanssons bild

Känner jag Orpon rätt kan man i princip byta ut "Wii" mot vafri konsol i den meningen.

Andreas Ljungströms bild

Återigen en Nintendo-maskin där det var just Nintendos egna titlar som stod ut. Metroid Prime 3, Super Mario Galaxy 1-2, Punch-Out!!, Zelda: Skyward Sword, Donkey Kong Country Returns, Super Paper Mario och Kirby's Epic Yarn för att nämna några. Bland tredjepart har jag gillat Sin and Punishment: Star Successor, Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure, Cave Story, La-Mulana och Lost Winds 1-2. Finns såklart fler. En väldigt trevlig maskin och en av Nintendos bästa stationära utan tvekan.

Sebastian Magnussons bild

Andreas Ljungström skrev:
La-Mulana

Que?

Andreas Ljungströms bild

Sebastian Magnusson skrev:
Que?

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.