LocoRoco 2

Recension - PSP - tis 15 december 2015, kl 09.00

Släppdatum: 2008-11-21    Genre: Plattform
Utvecklare: SCE Japan Studio    Åldersgräns:

Betyg: 5/5
"Tveklöst ett av konsolens allra bästa spel!"

Locoroco är en art runda varelser som lever i frid och fröjd på sin planet långt borta nånstans i universum. Tillsammans med sina vänner som kallas Mui Mui sköter de om planetens vegetation och ser till att allting lever, är färgglatt och angenämt. Så en dag kommer naturligtvis onda krafter, här kallat Moja, till planeten och vill ta över och förstöra. Locorocosarna har ingen aning om hur de ska kämpa mot den nya mystiska varelsearmén utan lägger sitt öde i spelarens händer som axlar rollen som planeten. Det vill säga att vi spelare lutar marken till vänster och höger med hjälp av axelknapparna L och R. Ganska snart är armén bekämpad och Locorocosarna kan fortsätta sitt glada liv ifred. Det var ettan det. Det släpptes ganska snart en uppföljare eftersom LocoRoco blev en succé som till och med känns lite som en definierande titel när det kommer till konsolens profil.

En tid efter nederlaget har Moja omgrupperat sig och är nu redo att återigen försöka ta över planeten där Locorocosarna bor. Den här gången har de lärt sig en ny sång som låter dem suga livskraften ur saker och ting för att effektivt sprida kaos. Den grundläggande kontrollen är identisk, men den här vändan har det tillkommit en hel del nyheter. Bland annat kan Locorocosarna, som är fler till antalet, nu simma under vatten vilket öppnar upp för helt nya sorters utmaningar. Mui Mui har ett hus som spelaren gång på gång kan återkomma till via huvudmenyn för att bygga ut nya rum och snickra ihop inredning till de små varelserna. Ibland gäller det även att försvara huset mot Moja-attacker. Det är precis lika svårt som i ettan att samla ihop allt som går att hitta i banorna, så det söta och tillgänliga yttre ska inte lura de spelare som suktar efter utmaningar - om det spelas för att nå 100% finns här förmodligen mer än vad många ens orkar våga ta sig för!

Jag var inledningsvis lite skeptisk till att spela tvåan eftersom den vid en första anblick verkade som "mer av exakt samma". Men återigen visar sig "Varför ändra på ett vinnande koncept?" vara så sant som det är sagt. Med lagom många nyheter, bekant mekanik och ännu mer av de bedårande Locorocosarna som hoppar, rullar, simmar och sjunger så rullar spelet rakt in i mitt hjärta. LocoRoco 2 är tveklöst ett av konsolens allra bästa spel.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.