Mighty Gunvolt

Recension - Nintendo 3DS - tis 12 maj 2015, kl 07.26

Släppdatum: 2015-04-02    Genre: Action
Utvecklare: Inti Creates    Åldersgräns:

Betyg: 2/5
"En klart prisvärd distraktion för noll kronor"

Mighty Gunvolt är gratis om man köper Azure Striker Gunvolt just nu, och det är ett bra pris för det. De 30-40 kronor det kommer kosta efter 2 juli är visserligen inte oöverstigligt det heller, men man får vare sig så mycket eller så värst fantastiskt spel för pengarna. Där Azure Striker Gunvolt kändes som ett förlorat 16-bitarsspel så är Mighty Gunvolt definitivt mer åt 8-bitarshållet. Faktum är att Mighty Gunvolt känns väldigt mycket som ett gammalt Mega Man till NES, vilket kanske är helt oöverraskande med tanke på att Inti Creates också låg bakom de retrodoftande Mega Man 9 och 10.

Men de fem ganska enkla banorna som bjuds lever inte upp till inspirationskällan vad gäller finurlighet, utan är ganska simpla kuta-skjuta-nivåer. Detsamma gäller de flesta andra delar, som grafiken och musiken, som fyller sitt syfte och känns autentiska för något som skulle släppts på 80-talet utan att sticka ut så mycket att man minns dem. Den klara höjdpunkten är bossarna, som bitvis faktiskt känns sådär skitdryga fast på ett bra sätt som de ska göra i Mega Man.

Som helt gratis bonus betraktad är Mighty Gunvolt en superkul liten grej, det går fort att göra igen och man får låtsas att man var åtta år igen en liten stund. Det blir aldrig mer än en bagatell, men är man inte nöjd med det kan man ju alltid låtsas att man fått pengarna tillbaka.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.