NBA 2K13

Recension - Wii U - mån 18 februari 2013, kl 08.58

Släppdatum: 2012-12-28    Genre: Sport
Utvecklare: 2K Sports    Åldersgräns: 3+

Betyg: 3/5
"Ett måste för basketfantasten, ett kanske för oss andra"

Jag är ingen basketfantast. Med det sagt är jag inte helt obevandrad och vet hur det hela går till men tyr mig hellre till lagidrotter som fotboll och hockey när det vankas spelkvällar i sportens tecken. Därför har jag svårt att helt hänge mig till NBA 2K13 på det passionerade vis som förmodligen krävs för att till fullo uppskatta allt som händer i 2K Sports välgjorda basketspel. För välgjort är det. Allt andas kvalité, från det grafiska till det innehållsmässiga. Titeln är fullproppad med innehåll och som spelets producent ser vi rapartisten Jay-Z som hjälper till att kicka igång matcherna i MTV-klassisk musikvideo-stil. Om det senare är positivt eller negativt låter jag vara osagt men jag kan konstatera att det lagts mycket krut på att få spelet att kännas fräscht och genomarbetat.

Störst fokus har lagts på att ge en så autentisk känsla som möjligt i spelets karriärläge. Spelaren går från (förhoppningsvis) lovande rookie till välbetalt fullblodsproffs och på vägen draftas man till nya lag, skriver reklamkontrakt, deltar i intervjuer och fler saker som späder på bilden om hur det är att leva livet som basketstjärna. Karriärläget är NBA 2K13:s mest intressanta inslag och det finns mycket att grotta ner sig i om man gillar att skräddarsy sin spelare och påverka i vilken takt man klättrar på karriärstegen.

Men allt är inte perfekt. Problemet med NBA 2K13 ligger främst i bristen på riktiga tutorialövningar och förklaringar till hur saker går till. Är man inte ruggigt intresserad eller har erfarenhet av tidigare spel i serien är det en brant uppförsbacke att bestiga innan kontrollen och upplägget börjar sätta sig. Under de första timmarna hade jag stora problem med att förstå mig på kontrollen och även om den funkar fint när man väl kommer på alla finesser så kan man räkna med att man får testa sig fram om man är lika oerfaren som jag var.

NBA 2K13 är förmodligen ett väldigt bra alternativ för den redan invigda basketfantasten men för egen del kan jag inte riktigt finna den där sköna spelglädjen jag omedelbart känner när jag rattar årets upplaga av NHL eller PES-serien till exempel. Dessa spel tilltalar mig från första stund. Det är såklart inte NBA 2K13:s fel att samma känsla inte uppstår, för det är ett välgjort och underhållande sportspel. Men vet man med sig att man älskar basket så kan man säkerligen lägga på en pinne på mitt betyg. Själv konstaterar jag att det finns bättre substitut eftersom jag föredrar andra typer av sporter när jag ändå sitter med en spelkontrollen i näven.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.