Brink

Hands-on - Multi - sön 22 augusti 2010, kl 19.57

Det är med visst överdoserat wasteland-sinne jag slår mig ner framför Brink. Jag har gått från en presentation av Rage till ett väntrum där Fallout: New Vegas-trailen rullat för fullt. Nu ska jag möta ytterligare action från en mörk framtid där allt gått i Brink. Suck, kan man tycka, men det blir roligare än så. Mycket tack vare att Brink är mässans överraskning så långt.

Brink är GamesCom-mässans största överraskning!
Brink är ett actionspel av ganska klassiska mått som tar vid i postapokalyptiska miljöer. Bäst spelas det tillsammans och man kan antingen välja att vara goda eller onda. Eller onda eller goda, beroende på hur man ser på saken. Allt är inte alltid så svartvitt. Hur som helst kan man spela tillsammans i ett lättillgängligt, men djupt actionupplägg där klasser spelar stor roll för att komma vidare. Samtliga spelare kan vara samtliga klasser och man byter in-game till det som passar för stunden, men vissa delar av uppdraget kräver vissa klasser så viss balans och teknik bör finnas.

Samarbete är A och O i Brink.
För egen del inleds visningen med visst hån. Det frågas om någon vill spela inverted och jag är den enda som sträcker upp handen. Han som visar spelet frågar om jag provat att köra vanligt. Svarar att det har jag, men att det alltid känns fel. Han säger att han fick lära sig att spela ”vanligt”. Själv förstår jag inte varför man ska ändra något som fungerar så bra och blir lite förnärmad. Nåväl, vi kör igång. Uppdraget innehåller ett antal moment och vi är fyra personer som spelar tillsammans. Tills jag råkar dö några gånger. Sen får jag frågan/tipset om att jag kanske ska spela som Medic istället. Då kan man återuppliva både andra och sig själv. Jag blir lite förnärmad igen, men följer tipset. Då går det genast mycket bättre. Vi blir första journalistgruppen som lyckas klara banan. Jag är inte förnärmad längre utan stolt. Stolt, nöjd och nyfiken på Brink.

Med en samarbetskänsla som inte återfinns i så många andra spel blev kampanjen engagerande, alla brann för uppdraget och alla gjorde sitt yttersta. Balansen mellan klasserna justerades allt eftersom behovet uppkom och jag kan mer än väl tänka mig många flerspelarsittningar med Brink framöver. Om än som inverted medic.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Josef Diktatorns bild

Hade ju varit trevligt med lite mer info om själva spelet. Det enda texten antydde var att det utspelar sig i en dyster framtid är lagbaserat och har olika klasser. Hade varit trevligt med lite info om hur spelet spelas eller lite om vad det går ut på även fast personliga anekdoter om förnedrande ögonblick kan vara lite charmiga. ;)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.