DiRT 3

Förtitt - Multi - ons 16 februari 2011, kl 11.46

Dirt 2 var på många sätt ett fantastiskt bilspel, men dess flashiga energidrycksinramning tilltalade knappast alla. Därför är det skönt att höra att Codemasters uppföljare Dirt 3 – som är det första spelet i serien utan Colin McRae i titeln – kommer att bjuda på mer av allt det goda, men i en avsevärt mer sparsmakad inramning.

Bland de större nyheterna i spelet finns bland annat ett mer realistiskt fysiksystem, där en ökad fokus på viktöverföring i bilen ska ge en mer realistisk känsla när man slänger sig in i kurvorna. Man har dessutom introducerat snö i spelet, både som vägunderlag och som väder, samt en dygnsrytm som gör det möjligt att köra under olika perioder av dygnet. Totalt finns det 32 rally- och sex head-to-head-banor, och antalet körbara rutter på dessa är runt 100, vilket är mer än dubbelt så många som i föregångaren. Codemasters hävdar att 60 procent av karriärläget kommer att vara fokuserat på just rally, vilket är betydligt mer än i de tidigare spelen och ett välkommet besked för undertecknad. Två spelare kan nu dessutom spela mot varandra på samma tv, och upp till åtta spelare kan mötas online.

Då McRae, som bekant avled i en helikopterolycka 2007, har fasats ut ur spelserien, har amerikanen Ken Block mer eller mindre tagit hans plats. Och vad vore ett rallyspel med Ken Block som frontman utan gymkhana? Vad är då gymkhana, kanske nån undrar? Jo, gymkhana kan beskrivas som en slags hinderbana för rallybilar, där förarens kontroll över bilen sätts på prov, och det är just Block som har gett sporten ett ansikte med några helt galna Youtube-filmer där han visar upp sina förarförmågor. I spelet kommer gymkhana-läget att var utrustad med en mängd olika hinder och i princip vara som en stor lekstuga att träna bilhantering och utföra olika utmaningar på, antingen själv eller tillsammans med andra spelare. Man kan dessutom ladda upp repriser direkt till Youtube, så räkna med att svämmas över av sanslösa gymkhana-filmer kort efter lanseringen.

I övrigt finns tillbakaspolningsfunktionen kvar från tidigare spel, samt skadesystemet som har utökats med bland annat punkteringar. Allt som allt ser det inte ut som att Dirt 3 kommer att ha några problem att bli minst lika bra som sin föregångare. Det nya fysiksystemet kommer förhoppningsvis leda till ett både svårare och roligare spel, och gymkhana-läget kan säkert leda till många timmars filande på körtekniken. Om Codemasters lyckas ro det hela i land får vi förhoppningsvis veta någon gång innan sommaren.

Ollebros bild

detta köper jag utan tvekan på release. jag har fantastiskt roligt med tvåan och ser verkligen ifram förbättringarna trean skall föra med sig!
SNÖÖ!

Alexanders bild

Har inte ägt någon föregångare men 3:an köper jag nog. :)

Zcoopers bild

lite smått besviken att inget demo är ute så man kan få pröva på lite av deras nya lattjo grejer.. men annars äger jag båda föregångarna i serien och dom är bland det roligaste jag spelat :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.