DJ Hero 2

Hands-on - Multi - ons 25 augusti 2010, kl 08.50

Den konstanta utvecklingsvägen för musikspel verkar vara ytterligare tillbehör. Guitar Hero blev ett helt bandspel och tidigare på GamesCom i år skymtades ett Singstar där man nu även har stöd för speciella Singstar-gitarrer. Klart att inte DJ Hero 2 ska vara sämre. Således har uppföljaren till fjolårets DJ-simulator nu stöd för en mikrofon. När några mixar plattor kan någon annan sjunga med i låten. Kanske inte riktigt något jag personligen känt behov av under det första spelet, men det är dumt att klaga på nya finesser som inte stör grundkärnan.

DJ Hero 2 rör sig mer åt house-hållet än sin föregångare.
Grundkärnan är nämligen i det närmaste intakt. Det är mer fråga om justeringar i tvåan än större revolutioner. Nytt inslag är att du under de långa mittpartierna istället för att lägga in random-doftande ”yeah”, ”yeah” och så vidare, nu har riktiga musiksamplingar från låtarna lagts in. Det passar betydligt bättre och är ett välkommet inslag. Ytterligare nyheter är ett nytt tävlingsläge som inspirerats av riktiga DJ-tävlingar där man turas om att spela för att vinna publikens gunst. Även riktiga DJ:s, som Tiesto, finns med i spelet och så även specialgjord musik av kända namn i låtlistan.

DJ Hero 2 har egentligen inte förändrats nämnvärt, det är fortfarande samma fast snäppet bättre.
Justeringarna jämfört med ettan är dock generellt svåra att peka ut och att lira en låt i tvåan känns inte märkvärdigare än det första spelet. Samma system och fortfarande ganska roligt. Som hårdrocksräv är jag emellertid sådär förtjust i att det har blivit ännu mer fokus på housemusik vid sidan av hiphopen. Kanske inte riktigt det jag spelar när jag är DJ, men då håller jag i och för sig inte heller på att mixa mellan skivor fram och tillbaka. Konservativa hårdrockare är inte så mycket för sådant.

DJ Hero 2 ser ut att vara en smidig uppföljare från ettan, men inget obligatoriskt köp för dig som ännu inte är less på det första spelet. Har man helt missat del ett, men ändå är sugen på lite plattvändande, bör tvåan vara den huvudsakliga titeln att fokusera på.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
KidCactuss bild

"DJ Hero 2 rör sig mer åt house-hållet än sin föregångare."

Låter bra, avsaknaden av nåt mer klubbigt var lite av mitt problem med ettan, där jag till slut nästan bara spelade Daft Punk-mixarna.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.