Donkey Kong Country Returns

Hands-on - Wii - fre 20 augusti 2010, kl 08.48

Det är naturligtvis inte speciellt ologiskt att Nintendo just nu väljer att lyfta upp Donkey Kong från lådan med is där han legat på kylning de senaste åren. Eller att man väljer att låta hans återkomst se ut som den gör. Framgångarna med New Super Mario Bros Wii visade att de äldre spelarna gärna spelar nya spel i äldre tappning. Tillsammans med vänner. Och att även nya, unga spelare kan uppskatta detsamma. Klirr, klirr!

Donkey Kong Country Returns är således ett mycket traditionellt tvådimensionellt plattformsspel. Men det är inte så illa. Dels ser vi knappast överdrivet många titlar i genren numera och dessutom är Donkey Kong alltid Donkey Kong. Jag älskade Donkey Kong Country och efter en bana i Returns anar jag att jag kommer älska även detta.

Det känns som förut, fast nytt. Underbart!
Banan jag körde var nämligen en gruvvagnsåkarbana, dessa banorna var mina favoriter i originalet, och jag får mig från att fnissa förnöjt och blir så till mig att jag glömmer den obligatoriska remmen runt handleden på mässgolvet. Nintendos utsända ser till att snabbt korrigera mig. Inte för att det egentligen spelar någon roll, viftningarna i Donkey Kong Country Returns finns visserligen, men är inte så allvarliga. Lite flexibelt skakande och annat för att plocka bananer, men det huvudsakliga spelandet sker via kontrollen. Retro ska det vara, vilket för övrigt även är befriande i ett mässgolv som annars domineras av Move och Kinetic.

Kan man då döma ett spel efter en bana? Naturligtvis inte. Helheten är viktig och att spela Donkey Kong Country Returns med en vän kan förmodligen bara göra saken ännu roligare i stil med New Super Mario Bros. Den bibehållna retrokänslan, de två dimensionerna och den roliga gruvvagnen räckte dock för att Donkey Kong Country Returns seglade in på min topp tre över den första mässdagens absoluta favoriter. Häftigt, hett och retro. Välkommen tillbaka Donkey, du är saknad.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
TTVs bild

Underbart! Min ofantliga hype höjdes en aning mer! :love:

Anders Brunlöfs bild

Verkar bli precis så underbart som man knappt vågar drömma om.

Kletets bild

Fina co-op minnen.

Jonas Andreassons bild

Musiken får mig att rysa av välbehag. Donkey Kong Country är ett av mina absolut favoritspel. Känner jag Nintendo rätt så kommer det bli helt fantastiskt. Titta bara på New Super Mario Bros Wii, ett galet roligt spel. Kanske blir detta i samma klass?

Gertzys bild

Åh, gruvbanorna :love:
Tror detta kan bli helt fantastiskt!

VodkaCitrons bild

Hoppas det inte blir för lätt :3 Tyckte Donkey Kong Country var rätt så svår, speciellt i tunnorna med bii:na. Vill ha lite tuggmotstånd här också =)

VodkaCitrons bild

Man måste älska Super Smash Bros. De gjorde i princip nya upptapningar av alla kända spelserier som små demos. Tex där man kör äventyr delen och får se filmsnuttar från alla olika serier.

Nu kommer Donkey kong, Kid Icarus, Kirby, Metroid och de flesta spelen, däet det ser ut att ha tagit modellerna rakt ur Super Smash. Går ju ryckte om en ny Pokemon spelserie, lär säkert sno tränaren från super smash också och göra något nytt utav det :)

Man får se vad som händer med ice climbers och resten -

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.