Dungeon Siege III

Hands-on - Multi - ons 1 juni 2011, kl 09.29

Även om jag inte har hackat fiender i Dungeon Siege-serien sen det begav sig under 2002 är det lätt att sätta sig in i Dungeon Siege III, kanske mest för att det är så idiotsäkert i sin design att det på sätt och vis är skrattretade. Serien har aldrig riktigt varit känd för sitt djupa rollspelande utan istället fokuserar på snabb action i stil med Diablo 2, seriens kanske störta konkurrent. Efter att Uwe Boll våldtog serien tills den inte kunde gå längre är det nu dags för Obsidian Entertainment att återigen etablera Dungeon Siege som en av genrens stora, och som det ser ut nu har de lyckats.

Det ska slås fast tidigt att Dungeon Siege III precis som tidigare är ett actionrollspel rakt igenom. Det som verkar pågå större delen av tiden är att slinga svärd och kasta besvärjelser mot ondsinta fiender som gör det bästa för att göra samma sak mot dig och dina medhjälpare. Med det sagt finns det också en hel del tillfällen att prata med individerna som huserar i kungariket Ehb i ett konversationssystem som liknar det vi är vana vid i exempelvis Mass Effect 2, även om varken röstskådespel eller manus verkar vara av samma kaliber som Biowares sci-fi-epos. Lättillgänglighet verkar dock vara ordet som drivit spelets utveckling, för som actionrollspel finns det en hel del för fansen att hämta. Oavsett om du är magiker, biffig krigare eller något däremellan handlar det snarare om flinka fingrar än taktisk färdighet. Din möjlighet att blockera, använda olika specialattacker och rulla undan från inkommande angrepp är vägen till framgång, även om du får en viss frihet när det kommer till att utveckla din karaktär med hjälp av spelets varierade men ganska begränsade nivåsystem.

Av det lilla smakprov jag tagit mig igenom är intrycken ganska blandade då det inte känns som att spelet gör något som känns speciellt för genren även om det bjuder på finslipad rollspelsaction. Det ska bli intressant att ta sig an hela spelet och framför allt spela det tillsammans med andra i större utsträckning då det ofta brukar vara en måttstock för hur väl den här typen av spel håller i det långa loppet. Om väntan på Diablo III är för olidlig bör du hålla koll på Dungeon Siege III när det vankas släpp.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.