The Fight: Lights Out

Hands-on - Playstation 3 - fre 20 augusti 2010, kl 08.48

Vad gör man när timmen börjar bli sen, man är svettig efter en lång mässdag och dessutom lite förolämpad när man, som 25 åring, behövt visa att man är över 18 för att komma in i Sonys monter? Man går naturligtvis och låtsasslåss. The Fight är en av titlarna som släpps till Playstation Move och titeln säger faktiskt allt som man behöver veta. Så nu är förtitten slut.

The Fight är fullständigt Move-kompatibelt.
Nä. Det är den inte. Men The Fight: Lights Out är ytterst rak på sak. Tänk boxning i Wii-sport, men lite råare. Mer svett, fler tatueringar och elakare käftsmällar. Inga handskar, dubbla move-kontroller. Det är upplägget. Själv testade jag min thaiboxningsteknik och kom ganska långt. Högerkrokarna såg ut att svida bra på den virtuelle motståndaren och den snabba jabben fick honom tidigt ur balans. Att hålla garden uppe när man går en match är också viktigt och med hjälp av kalibrering ställer du själv in var din gard ligger.

Tyngden i move-kontrollerna gör att de känns bra i handen under matcherna. Är man, som jag van att skuggboxa utan handskar, känns det inledningsvis dock ganska konstigt att gestikulera med två lysande glödslamsdildos. Men jag antar att det är en vanesak. Och en sak jag förmodligen kommer bli van vid, för The Fight: Lights Out är roligt. Roligare än boxningen i Wii Sport och nästan roligare än Fight Night. Den brutala känslan i kombination med de stora möjligheterna och den direkta kontrollen samlar bonuspoäng. Att man sedan kan göra relativt dumdristiga slag (att göra en uppercut med båda kontrollerna samtidigt är bland det dummaste man kan göra i verkligheten, i The Fight: Lights Out ger de knockoutmöjligheter). Men all realism behöver ju inte vara bra heller.

The Fight: Lights out är nästan roligare än Fight Night!
The Fight: Lights Out innehåller även kaloriförbrukningsstatistik och efter en match kändes det ganska svettigt. Inte som efter en riktig match, men jobbigare än Wii Fit till exempel och det är ett plus. Av Move-utbudet är The Fight: Lights Out just nu min personliga favorit. Träning, slagsmål och brutalitet. Det fanns en förklaring till varför man behövde visa leg för att se spelet. Men spelet var värt all åldersdiskriminering.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Crimson Thunders bild

Detta är faktiskt ett spel som gör move lite intressant :)

Carefaces bild

Var kontrollen helt exakt eller var det någon liten fördröjning eller liknande? :) Det tycker jag avgör hela spelet! :p

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.