GoldenEye 007

Hands-on - Wii - sön 22 augusti 2010, kl 20.13

GoldenEye känns stundtals gammalt, men inte utan charm.
Nostaligikänslor vankades hos Activison när den moderna versionen av GoldenEye 007 visades upp. Spelet släpps med alla möjliga kontrollmetoder som stödjer i princip alla officiella Wii-sätt att överhuvudtaget styra ett spel på. Från Wii-mote till Wii Zapper, men såklart ska det spelas med Classic Controller pro, i guld, en specialkontroll som kommer att släppas tillsammans med spelet och därmed en fingervisning om att det är den bästa metoden. Att det i montern enbart fanns fyra Classic Controller Pro kan också vara en fingervisning om det. Och visst har den klassiska kontrollen till GoldenEyes automatiska retrokänsla som inte ens är i närheten av att suddas ut under visningen. Trots att försök gjorts.

Nintendo har gjort grafiska framsteg på 15 år.
Själva handlingen, huvudhistorien, är uppdaterad för att passa 2010. 15 år är trots allt ändå 15 år och till sin hjälp har utvecklarna haft GoldenEyes riktige manusförfattare som styrt upp det nya spelet, autentiskt och modernt. Beundransvärt. Enspelarkampanjen i all ära, det är dock som flerspelaraction Golden Eye 007 förväntas glänsa. Igen. Och som ett gammalt härligt Nintendo 64-spel kan man vara fyra personer samtidigt på en delad skärm, en funktion som verkar fallit i skymundan under onlineåldern, men som inte bör underskattas. Att dela kan vara roligt ibland. I alla fall när det är snabb action.

Retrocharmen i GoldenEye har dessvärre även en negativ sida. Det känns till och från inte bara nostalgiskt härligt utan snarare gammalt och föråldrat - fult och klumpigt. Roligt för stunden måhända, men idag finns det bättre alternativ. Därför känner jag mig osäker på om GoldenEye 007 kan bli den höjdare många förväntar sig. Visserligen är actiongenre tämligen liten på Nintendo Wii som, för spelare som lessnat på Wii sport och vill ha något med mer klös i utan att för den sakens skulle behöva köpa Xbox 360 eller Playstation 3, kan det fylla en funktion. Men ser man GoldenEye 007 samma vecka som titlarna Crysis 2, Rage, Call of Duty: Black Ops och Halo: Reach seglar förbi är det svårt att tända till på allvar. Tyvärr. Då ser faktiskt det kommande James Bond: Bloodstone bättre ut.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
spanjoars bild

Varför, varför spelar man Daniel Craig? Det totalförstör ju nostalgin!

Mickemoss bild

Brosnan är för svår att modellera.

Jottas bild

Känns lite väl ostigt..
Grafiken är ju typ.. likadan? Nästan..

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.