Hands-on: Mafia 2

Hands-on - Multi - ons 11 augusti 2010, kl 10.34

Det är snart åtta år sedan vi tog på oss de lackade skorna, den skräddarsydda kostymen och gav oss in i den organiserade brottsligheten under 30-talets glada dagar i Mafia: City of Lost Heaven. Det känns underligt att det skulle dröja så här länge innan vi skulle få se en uppföljare till ett av de bättre spelen som producerats under 2000-talet. Väntan verkar dock vara värd och gör det hela till lite mer av en stor händelse för oss som faktiskt har väntat på Mafia 2, för precis som det ska vara så är det ibland nödvändigt att vänta länge på något gott.

Mafia 2 handlar om en massa välklippta män i lustiga hattar som försöker tjäna snabba pengar. En av dem är Vito Scaletta, krigsveteran med italienskt ursprung som kastar sig med näsan före in i maffians underbara värld för att kunna betala av sin fars skulder som plågar hans familj. Mafia 2 är precis som sin föregångare ett linjärt actionspel i sandlådeformat vilket innebär att det finns en hel stad vid namn Empire Bay att utforska och att det förekomma en hel del skjutande. Även om vi hittills bara har fått ett litet smakprov av vad som komma skall i form av en demoversion, märks det tydligt att arvet från föregångaren är intakt. Uppdraget som vi bjuds på är ett uppdrag där Vito med hjälp av två medarbetare ska ha ihjäl en man som inte riktigt spelat sina kort rätt och ska nu få sota för det. Efter en explosiv inledning där man får bemanna ett stationärt maskingevär för att röja ner motståndet är det dags att ge sig på ett närliggande destilleri där inspirationen av spel som Gears of War och andra skyddsbaserade actionspel blir tydlig - actionmomenten ungefär lika slipade. Vapnen är kraftfulla, miljöerna faller samman på ett spektakulärt sätt och allt flyter på precis som det ska.

Mafia 2 är inte bara en massa skjutande, arga italienare och deckarhattar, det är också ett spel med väldigt underhållande bilkörande som lyckas balansera realism och lättillgänglighet på ett bra sätt. Hittills har vi inte den mest övertygande bilden av den här biten, men det verkar i alla fall bli mer underhållande än bilkörandet i första spelet som mest agerade avbräck från de mer underhållande uppdragen. Actionmomenten är moderna och underhållande, körandet känns helt rätt och dialogerna verkar hålla hög klass. Alla dessa tre aspekter är vad som kommer att avgöra spelets öde när det väl släpps, men om vi ska gå på intrycken från demoversionen så har vi ett av årets hetaste spel att vänta när månaden närmar sig sitt slut. Mafia 2 släpps den 27 augusti. Jag längtar.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
Alexanders bild

Jag längtar också :love:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.