Homefront

Hands-on - Multi - fre 20 augusti 2010, kl 09.46

Homefront var en av titlarna jag på förhand inte haft någon aning om, men som med fin design och intressant koncept lyckats väcka intresse på mässgolvet. Väl bakom THQ:s stängda dörrar blev detta någonting som sedan ökade drastiskt. Med underrubriken ”Home is where the war is” och själva titeln, Homefront, står det tidigt klart att det är platsen för kriget som är det unika i Homefront.

Handlingen utspelar sig runt 2020, en dyster framtid. Efter Nordkoreas diktator Kim Jung Ils fiktiva död i spelet har hans son fått ta över landet. Tidigt slår han sig ihop med Sydkorea och blir en elak supermakt värd att passa sig för. Men det går inte att passa sig hur mycket som helst och till slut så tar Nordkorea över USA. Ockupationszonen är USA. Mysiga förorter har blivit krigszoner. USA är sig inte likt och det är här du kommer in i bilden.

Sista striden om makten över USA står i en nallebjörnsfabrik. Kanske.
Den närliggande tidszonen gör det lätt att relatera till Homefront samtidigt som det är upplyftande med ett spel där USA för en gångs skull hamnat i lite trubbel. Den inledningsbana som demonstrerades på Gamescom såg riktigt läcker ut och varvade lika mycket relationer i ockupationszonen som faktisk action.

Nya ip:n är alltid roliga och Homefront blev en mycket pigg överraskning. Spelet ska släppas nästa år till konsol samt PC och utöver enspelarkampanjen utlovas även fullmatad flerspelarupplevelse som det dessvärre inte kan ges så mycket information om än. För informationen om Homefront hade gärna fått vara både större och mer omfattande men det är någonting som framtiden får fylla i. Den instinktiva känslan var i alla fall mycket positiv, överraskande och engagerade. Mässans klart största överraskning så här långt.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Kletets bild

Värt att notera är väl att det är John Milius som står bakom spelet. Mannen som bl.a. skrev manus till Apocalypse Now samt regisserade Conan the Barbarian och Red Dawn :bigsmile:

Alexanders bild

Spännande :)

Make.Senses bild

Låt mig gissa, man spelar som en Amerikan och ska patriotiskt försvara sitt hemland mot de onda kommunisterna?

Hade varit mycket trevligare om man fått vara en del av den koreanska invasionsstyrkan.

Mists bild

The Ultra skrev:
Låt mig gissa, man spelar som en Amerikan och ska patriotiskt försvara sitt hemland mot de onda kommunisterna?

Hade varit mycket trevligare om man fått vara en del av den koreanska invasionsstyrkan.

Awesome att få sätta bredkäftade amerikaner på plats.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.