Kirby Triple Deluxe

Förtitt - Nintendo 3DS - fre 28 februari 2014, kl 09.41

Det femtonde Kirby-spelet i serien hamnar på Nintendos bärbara konsol - 3DS. Kirby har alltid gjort sig bra i det bärbara formatet, och åtminstone jag har fått mycket ut av att bara köra single player i de olika titlarna. Jag har stort förtroende för HAL som utvecklar även det kommande Kirby Triple Deluxe.

Till skillnad från den klassiska plattformshjälten Super Mario så känns det som att med Kirby vågar man ta chanser. Genom åren har Kirby antagit en mängd former och spelmekaniska fördelar som varit väldigt intressanta och annorlunda, även som plattformsspel sett. Man kan tro att Kirbys legendariska fördel av att kunna suga upp sina fiender och använda deras egenskaper ska bli alltför mäktig, men det lyckas nästan alltid bli en twist i hur spelet spelas.

Kirby Triple Deluxe är ju av den klassiska plattformsskolan, i den meningen att man styr med styrkors/styrplatta och går från vänster till höger. Naturligtvis kan inte HAL hålla sig från att göra nånting extra och det är inte direkt oväntat att det är 3D-effekten man tänkt leka med. Kirby kan hoppa mellan förgrund och bakgrund och kan attackera fiender mellan de olika lagren. Även gyroskåpet kommer till användning, då man kan luta sin 3DS för att få Kirby att åka i en båt, eller hälla ut vatten från en stor skål som Kirby plumsat ner i.

Med motorn från Kirby's Adventure Wii ser Kirby Triple Deluxe verkligen bedårande vackert och gulligt ut. Pastellfärgerna verkar riktigt poppa fram och jag hoppas att 3D-effekterna som finns gör detsamma. Till och med flerspelarläget med Kirby som en fightande ninja ser enormt tilltalande ut. Jag kan knappt vänta på att få sätta tänderna i detta förhoppningsvis fantastiska plattformsäventyr.

Zoom zoom zoom! 01/13/2015 - 11:17

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.