Så sopar du banan med motståndarna i Mario Kart 7

Artikel - Nintendo 3DS - ons 5 mars 2014, kl 10.00

Med Mario Kart 8 runt hörnet är det lämpligt att öva upp sig i föregångarna, mer specifikt Mario Kart 7 på Nintendo 3DS. Alla kart-spel blir ju trista i längden om det är så att man alltid förlorar. Jag har samlat ihop lite tips och tricks jag lärt mig genom spelets gång som kan underlätta och komma ett steg närmare segern. Några kanske är självklara för dig redan, andra kanske du inte kände till och kan hjälpa dig på vägen. Självklart hjälper inga knep i världen om man inte tränar på själva racingen, men det visste du ju redan.

Pengarna har betydelse
Pengarna är tillbaka i Mario Kart 7 och de är en stor hjälp! För varje peng du tar får du en miniboost och ökar din totala maxfart. Du är alltså som allra snabbast när du nått taket för pengar, 10 stycken per race. Får du en smäll så blir du av med några pengar, så se till att samla ihop så du alltid ligger på toppfart.

Ligg steget före – kolla nedre skärmen
Det gäller inte bara att ha koll på sin egen körning i Mario Kart, för att bli riktigt slug så måste du ha koll på dina motståndares drag och taktik. Håll alltid ett öga på den nedre skärmen, då allas föremål syns och du kan undvika dess attacker. En klassiker är att lägga sig som tvåa så fort man ser att någon har ett blått skal, för att undvika att bli skadad. Man kan också köra ner i ett hål(!) för att undvika att bli liten av blixten, men det är mycket svårt att tajma det.

Ett föremål i handen syns inte
Jag nämnde tidigare att ens föremål syns för alla de andra medspelarna. Men detta gäller bara när du har dem i ditt inventory. Om du använder dem så försvinner de från nedre skärmen också. Men detta gäller även om du har något i handen, som att hålla inne knappen för att ha ett skal redo att skjutas när du släpper. Det finns mycket att vinna i att känna till det!

Trippelbanan är ditt bästa försvar
Trots alla nya, coola föremål i Mario Kart 7 så är den gamla hederliga trippelbananen en av de bästa items du kan få. De skyddar inte bara mot skalattacker bakifrån, utan även om någon skulle svansa oroväckande nära dig. I smala gränder kan du lägga två bananer och ändå ha ditt skydd kvar. Så bli inte ledsen över att få bananer!

Skjut inte bort din sköld
Detta hänger lite ihop med bananen ovanför. Många hetsar ut sina föremål så fort de får dem. Vad man inte tänker på i dessa fall är att man skjuter bort det enda försvar man faktiskt har! Visst kan man tycka det är tradigt att få en banan eller ett grönt skal när man ligger etta, men det ger egentligen stora möjligheter att försvara sig från attacker. Spara din sköld tills nästa gång det är dags för föremål, du vet aldrig när du kan behöva skjuta bort ett rött skal!

Miniboosten – din bästa vän
Istället för att svansa fram och tillbaka som i Mario Kart DS behöver man endast hålla in axelknappen för att glida och få boost. Men det är inte det enda sättet att få fart i Mario Kart 7! Precis som i Wii-varianten så får du fart genom att hoppa. Tajmar du rätt för och trycker på axelknappen inför varje hopp så får du en miniboost. Det gäller inte bara regelrätta ramper, utan småhinder som stenar och stockar. Det är också värt att tänka på de banor där man dunsar upp i luften, (som till exempel Music Park och Rainbow Road från Super Nintendo) då man också kan få en miniboost!

Träffa rätt boostområde
Färger har betydelse för de boostpilar du åker på i olika ramper och hopp. Rödorange ger vanlig boost, medan den blå fäller ut din flygskärm.

Undvik det blåa skalet
Men hallå, det blåa skalet går ju inte att undvika, det är det som är grejen med det, du hittar bara på! Det går faktiskt att undvika det hatade blåa skalet, men det kräver en viss sorts power up. Om du har turen att ha en boostsvamp redo när du hör projektilen närma sig kan du komma undan. Använd svampen precis när skalet gör sin piruett för att slå ner på dig, så kan du undvika smällen. Det kräver precision och träning i tajmingen, men det går!

Zoom zoom zoom! 01/13/2015 - 11:17

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.