Åsas mobilspelstips - För den glömske spelaren

Blogg - Åsa Modén - tors 31 mars 2016, kl 07.18

PLANT NANNY - WATER REMINDER
Utvecklare: Fourdesire

Är du, liksom jag, en av dem som lovat dig själv om och om igen att du borde bli bättre på att dricka vatten men som sedan ändå glömmer bort det. Då är Plant Nanny spelet för dig. Vattendrickspåminnaren som kamouflerats till ett tamagochiinspirerat mobilspel.

Man får en väldigt söt planta att ta hand om och för att den skall må bra måste den regelbundet vattnas. Detta görs med en knapp som motsvarar ett vattenglas så när man själv dricker ett glas vatten kan man även ge sin växt ett glas. Appen håller dessutom koll på hur många glas du skall dricka varje dag och den skickar notifieringar vid jämna mellanrum vilket gör at man numer inte har någon ursäkt eller möjlighet att glömma bort att få i sig vatten. Lämnas plantan för länge utan vatten blir den ledsen och kan även med tiden dö, vilket är ytterligare en morot att hålla sitt dagliga vattenintag under kontroll.

Dock skall nämnas att ens rekommenderade vattenmängd verkar ligga ganska högt över livsmedelsverkets rekommendationer på dagligt intag så man kan behöva fejka sin vikt och aktivitetsgrad lite för att hitta en normal nivå.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34
Starfighter Johanssons bild

Nej men du vad förjävra bra det här måste vara för mig! Jag har blivit ordinerad att dricka hutlösa mängder vatten p.g.a. min njurstensåkomma (tydligen är det inget en "blir av med" så att säga, utan jag löper risk för återfall hela livet) men glömmer alltid att dricka vatten typ alls numera. Ska installera!

Åsa Modéns bild

Åh gör!! Alltid lika spännande varje gång man planterat en växt att se vad den blir när den blir stor (vilket den blir när den fått i sig tillräckligt mycket vatten). Lite som att vänta på en Pokémon som skall utvecklas bara för att få se hur den kommer se ut :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.