Jag har sett Star Wars nu

Blogg - Linnea Hummel - mån 14 december 2015, kl 22.11

...Eller åtminstone första filmen. Det vill säga fjärde. Det är meckigt det här.  Nördarnas heliga graal har liksom öppnat sig för mig av att börja se de här klassikerna för första gången. Men vad tyckte jag då?
Att uttrycka sig om dessa filmer känns lite som att springa i ett minfält av åsikter. Det är så mycket fans, så stor kultur och så mycket känslor kring filmerna.  Känner du också så om saker som nästan är heliga av så många människor?

Det kan ju tyckas konstigt att jag inte har sett en 38 miljoner år gammal film, men det har liksom inte kommit för mig. Då jag generellt är väldigt ointresserad av sci-fi och "rymden" så har det inte fallit sig naturligt när jag var yngre heller.

Men den var ju faktiskt helt okej. Det var förvånansvärt mycket action i den här delen, något jag inte var lika bortskämd med när jag såg Apornas planet. Ja, du vet sci-fi som sci-fi har jag ju tänkt. Stjärnornas krig är tidvis lite fånig, och då menar jag ju inte att effekterna skulle vara dåliga, utan jag menar hela grejen med rymdmonster och tidvis väldigt udda dialog.

Det finns så otroligt mycket lore kring filmerna, något som är omöjligt för mig att sätta mig in i så tidigt, så det uppkom rätt många frågetecken för mig. Allt var liksom så himla etablerat. Ett fan skulle ju säkert säga att det beror på att det är ju fjärde delen i filmerna, men det vore trevligt att få lite mer kringhistoria annat än det textstycke som kommer i början.

Allt som allt skulle jag säga att den här delen var helt okej, men jag kände inte det här EPISKA och MEGABALLA som det ju ska vara.  Blir det  bättre i senare delar? Jag kommer att se dem i kronologisk ordning. Mvh *Kritiserar_Star_Wars_89*

 

Zoom zoom zoom! 01/13/2015 - 11:17
Paloma Halén Románs bild

Blir inte så mycket bättre tbh. Femte är den mest populära IIRC och sjätte är generellt ogillad men jag gillar den

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.