På jakt i skrotdjungeln

Blogg - Sebastian Magnusson - fre 8 juli 2011, kl 16.39

Trots våra många meningskiljaktigheter (som hans bisarra påstående att Oblivion skulle toppa Morrowind) delar jag en egenskap med den ärade herr Lars Jensen - jag gillar spel. Och inte bara att spela dem alltså, utan kanske framförallt att äga dem. Digital distribution är inte mitt gebit, kan inte ett spel stå och ta upp plats (gärna mycket plats i form av en fet pappbox) i min hylla så existerar det inte, varför Steams rea för mig är tämligen ointressant. Olikt Lasse satsar jag dock betydligt mindre på kvalitet än kvantitet. Det har lett till att jag frivilligt och medvetet investerat i pärlor som The New Adventures of Mary-Kate & Ashley till Game boy color bara för att de, kanske aningen förståeligt, reats ut till tämligen låga priser.

Dagen har jag därför spenderat på mitt favoritsätt, nämligen att rota runt i varenda jäkla Mediamarkt, Game och Onoff i närheten i jakt på saker ingen annan människa vill äga. Nu är det inte så att jag hatar kvalitativa spel, men sett till antalet får man sällan samma valuta för pengarna. Trots det hittade jag en del spel som folk kanske inte reflexmässigt spottar efter som ändå låg under min absoluta maxgräns för spelinköp på 50kr styck. Däribland pärlor som Dark Sector, Nights och Stormrise.

Det är ju dock inom pc-världen man kan göra de riktiga kapen. Freelancer i inplastad pappkartong (kom ihåg, papp äger alltid plast!) för 29 spänn är ju oförskämt bra. Den ultimata kombinationen av fin förpackning och fullkomligt ointressanta spel är för den som undrar nedlagda onlinerollspel vilket inpappad Tabula Rasa för 9 riksdaler representerar väldigt väl. Vanguard och Star Trek Online var lite väl magstarka för 49:- vardera, men å andra sidan besatt de riktigt tjocka pappkartonger, så det var bara att bita ihop och släppa sina surt förvärvade slantar.

Rogue Warrior, Golden Axe: Beast Rider, Iron Man 2, Asphalt DS och - grädden på moset - Playstation 3-utgåvan av det sämsta spel jag spelat i modern tid, Vampire Rain, fick rädda budgeten genom att gå långt under prisgränsen på 50 spänn.

Tolv spel för 448:- är inte illa för en eftermiddags arbete! Sen drog pengarna ändå iväg rejält för att jag råkade bli frestad av ett spel till "fullpris" och gick hem med Assassin's Creed: Brotherhood för 299:-. Skit då.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Andreas Bergs bild

Det här om något får jag ont i magen av. Att köpa på sig spel bara för att de är billiga är jobbigt nog (och något jag desperat försöker motverka hos mig själv, ibland, när det inte är Steam-rea) men tanken på att de dessutom ska TA UPP PLATS och skräpa ner gör mig nästintill illamående :p

Vad gör du egentligen med spelen efter att de inhandlats?

Sebastian Magnussons bild

Andreas Berg skrev:
Vad gör du egentligen med spelen efter att de inhandlats?

HYLLAN.

Flest spel när han dör vinner!

Gustav Granlunds bild

Freelancer....var jag dum som inte köpte det när jag hittade det för 20 spänn på Siba? Tänkte att det inte skulle vara kompatibelt med Windows 7 och struntade i det.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.