Wii U har den bästa grafiken (ibland)

Blogg - Sebastian Magnusson - tis 24 februari 2015, kl 22.24

Att spela tv-spel är roligt. Att spela tv-spel tillsammans är roligare. Men en tråkig sak med många spel, egentligen alla där man själv får styra kameran, är att man måste offra en väldigt stor del av sin skärmyta till sin medspelare. Helt plötsligt behöver man kisa för att kunna se något på den där annars så stora och lyxiga 50-tummaren. De där annars så episka scenerna tappar mycket av sin genomslagskraft. Split screen är fantastiskt, men också ganska ruttet.

Men på senare tid har jag blivit bortskämd av en apparat som löser det på ett mycket elegantare sätt (nej, jag pratar inte om Sonys Simulview). Wii U-plattan har verkligen inte utnyttjats till vidare mycket vettigt, men co-op är en riktig killer app. Här hemma har det spelats en hel del Sonic Boom och Hyrule Warriors och plattan på en halv armlängds avstånd visar en lika stor bild som tv:n på normalavstånd. Helt plötsligt har vi varsin 50-tummare, och det är smått fantastiskt.

Visst har Wii U rejält mycket klenare prestanda än Playstation 4 och Xbox One, men spelar man co-op så slår den lille David ändå knockout på Goliat. En Wii U i helskärm ser bra mycket bättre ut än en PS4/XBO i (knapp) halvskärm. Det är superbra! Vad som är superdåligt är däremot att de allra flesta spel kommer till andra maskiner än Wii U, och det känns surt att gå tillbaka till splitscreen när man vant sig vid något bättre. Microsoft och Sony har alla möjligheter att enkelt införliva något liknande via Remote Play/Windows 10-streaming, men det kommer inte hända. Det är en revolution i det tysta som ingen kommer ta efter, liksom Nintendos delade kontroller förra konsolgenerationen.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.