Bunker 16

Blogg - Starfighter Johansson - lör 2 januari 2016, kl 00.19

Det finns jättemånga (gratis) spel på indiedb som är allt mellan ganska okej, skitdåliga och helt fantastiska. Jag tänkte försöka vaska fram lite guldkorn (och även allmänt halvintressant) och tipsa om dessa.

Titel: Bunker 16
Storlek: ~301 MB
Plattformar: Windows
Utvecklare: freeman08

:beer: LADDA NER :beer:


Klicka för full upplösning

Jag är ute i något oväder och vimlar och har uppenbarligen slarvat bort mig själv för jag söker skydd i en för mig helt okänd bunker som jag råkar hitta. Så fort jag kommit in går dörren igen bakom mig och går inte att få upp igen. Nåväl, jag får väl undersöka den här bunkern lite mer då. Vad ska jag annars göra?

Snäva korridorer, toalett, dusch, ett kök men provianten är slut. Jag hittar tillslut ett proppskåp med en fungerande propp i. Jag får välja var i bunkern jag ska kunna sätta på lyset så jag slipper förlita mig på den ständigt sinande ficklampan (vad är det med indieskräckisar och ficklampor som kräver ständig tillsyn egentligen?). Jag väljer ingången så jag kan finkamma det området lite bättre. Där hittar jag ett litet rum med ett par spartanska våningssängar. Jag är helt slut så jag knoppar lite där. På natten vaknar jag av märkliga ljud men somnar snart om.


Klicka för full upplösning

Sen har allting flyttat på sig. Korridorer är helt borta, rum jag enkelt kunde hitta till är någon helt annanstans och så det där obehagliga ljudet från i natt som nu hörs lite då och då. Var det inte till och med en väsning? Nån som viskar nåt?

Paranoia, klaustrofobi och synvillor. Det är vad som vill förmedlas med det lilla Schweiziska projektet Bunker 16. Det lyckas ganska bra, skulle jag vilja säga. Det kändes hela tiden som att treva omkring i en autentisk bunker (inte för att jag någonsin varit i en bunker, men jag har väl sett på tv hallå) och skuggorna spelade mig ett och annat spratt. Det är väldigt kort, över på bara någon kvart eller så, men det etablerar en bra stämning. Ett bra smakprov liksom. Det är snart två år sedan freeman08 släppte Bunker 16 och jag hoppas innerligt att hen snart dyker upp igen med något mastigare i samma anda!


Klicka för full upplösning

Tidigare delar i bloggserien:
Serena
VANISH
The Cursed Forest
The Train
Lone
Cry of Fear
One Late Night
Eyes
Haunt

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.