Spel och alkohol

Blogg - Starfighter Johansson - ons 23 mars 2016, kl 13.21

Jag har kommit fram till att alkohol och spel passar oerhört bra ihop, på fler än ett sätt.

Vi har ju det uppenbara: förfesten, ett partyspel och hetsöldrickning. Det är ju pärla sen gammalt. Men det finns långt många fler sätt som jag upptäcker att alkohol kan förgylla mina spelupplevelser. Låtom mig förklara detta löjliga uttalande så att ni inte lämnar bloggen med totalt förakt för mig. Eller iofs är jag okej med det, men ni fattar. :)

Precis lagom med alkohol, inte för mycket, inte för lite, kan ta udden av nerverna. Detta leder till, i mitt fall, att jag presterar mycket bättre i alla shoot 'em ups, där nerverna ofta är vad som tar kål på mig. Jag kan komma till näst sista banan och inte vara lite skakig och ha höjd puls - och alltså kunna spela iskallt och beräknande. Här gäller dock väldigt kontrollerade mängder. Något glas för mycket och min reaktionsförmåga sänks för mycket för att det ska vara en värd trade-off.

När jag spelade The Cat Lady drack jag ett par glas Leth under varje spelsession. Jag spelade ganska långsamt, kontemplerade över spelets olika lager av depressionsporträtt och skräcknyanser, smuttandes på lite vin, bakåtlutad i datorstolen. Det blev som en lång trevlig eftermiddag av mys.

När jag spelar Rocket League med vänner (eller valfritt kaosartat multiplayerspel) förhöjs chanserna för okontrollerat fnitter exponentiellt med varje öl jag har innanför min trasiga t-shirt. Det är inte det att det inte kan bli skojtramsigt ändå, men ni vet. Skratt ligger ofta närmare ytan med lite alkohol i kroppen och sen blir det en snöbollseffekt.

Skräckspel är mitt näst sista exempel i denna högst vetenskapliga argumentation. Skräckspel kan vara förutsägbara för att de är halvkassa eller för att jag spelat dom många gånger förut. Lite alkohol i strupen och vips så glömmer jag alla ställen jag vet att jag borde stålsätta mig. Jag går rakt i fällor och blir påkommen med garden nere nästan hela tiden. Jag blir lättare att skrämma när jag inte sitter på absolut helspänn, med andra ord.

NHL och folköl är sista exemplet. Ni hör ju bara. När jag spelar NHL ska det stå ett par folköl på bordet. För några år sedan hatade jag innerligt allt vad töntöl (folköl) och sport hette, men nu på senare år har jag bejakat den del av mig som en gång i tiden samlade på hockeykort och drack folköl utanför mackar. Det är rätt skoj med just NHL, och om jag ska spela NHL kan jag lika gärna ha folköl framme också. Min gamla nätbrynja (som jag hade av punkiga skäl) är slängd sen länge, så jag kan inte ölmaga mig i den, och snusar gör jag inte heller, så bilden som en dåsig hockeybrölare är inte riktigt komplett... Men jag nöjer mig. Och det är faktiskt precis vad som ska hända nu. Det är Pittsburgh Penguins mot St. Louis Blues på gång i min lilla cup och folkölen står i kylen.

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00
Starfighter Johanssons bild

Penguins (jag) vann. Nu är det Sharks vs Ducks och jag har nog aldrig velat mer i vilket lag jag ska spela som.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.