Årets första spel

Blogg - Tobias Jensen - sön 6 januari 2013, kl 18.56

Varje nyår bestämmer jag mig för att föra en lista över de spel som jag klarar under året, och det går inte många månader innan jag glömmer bort det. Men i år har jag ändå tänkt att försöka hålla på koll på min lista. Jag tänkte även försöka skriva några rader om spelen, antingen via min blogg eller i den förträffliga tråden "Ditt senaste klarade spel" beroende på om jag har mycket eller lite att säga om spelet.

Just nu rullar eftertexterna på Assassin´s Creed 3 på min Wii U. Jag har inte klarat något av de tidigare spelen i serien, även om jag spelat både ettan och tvåan (mellanspelen hoppade jag helt och hållet över). Jag fastnade aldrig riktigt för ettan då det var väldigt enformigt, tvåan kom jag visserligen ganska långt på men jag fastnade aldrig riktigt för konceptet. När trean utannonserades hade jag inte heller så höga förhoppningar, men desto mer som visades desto mer intresserad blev jag.

Och det är ju helt klart bättre, vilket talar sitt språk i och med att jag klarade spelet. Jag hängde inte riktigt med i berättelsen som sker i "nutiden", och ärligt talat hade de gärna fått skippa den delen överhuvudtaget för min del. Jojo, jag vet att många tycker att serien i sådana fall inte haft något att komma med, men personligen tycker jag att de historiska partierna var betydligt mer intressanta än den flummiga berättelsen som förklarades mellan sekvenserna.

Allt som allt tycker jag ändå att det var ett väldigt trevligt spel att köra igenom. Wii U-versionen hade däremot inte så mycket att erbjuda, förutom att man hela tiden hade tillgång till kartan på den lilla skärmen. Det var dessutom lite irriterande att få alla mellansekvenser på både stora och lilla skärmen samtidigt, något som flera spel verkar lida av på Wii U.

Så kan ni finna spelet billigt, vilket inte borde vara några problem nu, så tycker jag nog att det kan vara värt ett inköp. Oavsett vilken version det är.

Vem har den fetaste nördgrottan? JAG! 10/16/2014 - 19:46
Nate Travellers bild

Alltså, om du inte spelar klart de tidigare delarna och dessutom hoppar över två av delarna där du får gräva dig djupare i just historien utanför är det inte så konstigt att du inte förstår storyn utanför. ;)

Personligen tyckte jag att det var behållningen i ett spel som jag upplevde fyllt med många barnsjukdomar som spel 1 och 2 drogs med, som rättats till i Brotherhood och Revelations. Det känns helt enkelt som om den här började utvecklas samtidigt som Brotherhood och därmed missat att bygga vidare på finslipningarna i gameplay som skedde i de andra spelen.

Nej, för mig blev ACIII en besvikelse. Även fast jag gillade det.

Tobias Jensens bild

Nate Traveller skrev:
historien utanför är det inte så konstigt att du inte förstår storyn utanför.

Absolut. Men jag tyckte fortfarande att de var mer ett irritationsmoment även i de två första spelen än utvecklande. :p

Nate Travellers bild

Det är bra att du är konsekvent i dina åsikter. More credd to you! :party:

I första kändes det lite påklistrat, men insikten och slutet i tvåan är rikti åsm. Det sparkade skiten ur Mass Effect 2:s känslomässiga berg- och dalbana (vilket borde säga hur mycket jag uppskattade det, ME-fanboy som jag är ;) ).

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.