Donkey Kong Country Returns i december

Nyhet - Wii - tis 28 september 2010, kl 10.30

Bergsala meddelar idag att det nya Donkey Kong Country, med undertiteln Returns, kommer att släppas lagom till julhandeln. Den 3 december är det åter dags för apkonster i plattformsmiljö, då spelet landar i svenska butiker.

Bergsala beskriver det hela i följande pressmeddelande:

DONKEY KONG COUNTRY RETURNS LAGOM TILL JUL

Två bekanta och väldigt håriga hjältar kommer till oss precis lagom till jul. Spelet heter Donkey Kong Country Returns, hjältarna är förstås Donkey Kong och Diddy Kong och det svenska releasedatumet för detta spel är den 3 december.

Förutom att det här lär bli en nostalgitripp, för alla oss som älskar de tidigare Donkey Kong Country-spelen, så finns det en massa nya saker att se fram emot. Nya banor, nya spelsätt, fantastisk grafik och 3D-miljöer. Det är även första gången i den här spelserien som Donkey och Diddy kan spelas av varsin spelare samtidigt. Detta tvåspelarläge skapar förstås nya, spännande möjligheter för den här så klassiska spelserien.

I tvåspelarläget kan Diddy Kong även hoppa upp på Donkey Kongs rygg när som helst. Denna möjlighet är bra om du spelar tillsammans med någon som inte är en lika erfaren spelare. Bra att veta är också att om en spelare blir utslagen så kan den spelaren komma tillbaka så länge som den andra spelaren är kvar.

Förutom det klassiska rörelseschemat från de tidigare spelen har det tillkommit en del nya rörelser och möjligheter i Donkey Kong Country Returns. Den mest påtagliga är Barrel Jet som är ett jetpack som Diddy Kong använder för att sväva. Du kan också skaka handkontrollen för att få Donkey Kong att banka kraftigt på marken, stampa på fienden samt blåsa ut luft. Diddy Kong kan också skjuta med sitt vapen Peanut Popgun i tvåspelarläget.

Det finns även mängder av gömda föremål, pusselbitar och andra överraskningar på varje bana i spelet. De som vill ha en extra utmaning kan även samla bonusföremål i form av bokstäverna K O N G som finns på varje bana.

Andreas Ljungströms bild

Goda nyheter! Ser fram emot att återse apan i sin rätta miljö igen. 2D-plattformare ftw! :party:

Spelbrödernas bild

Sjukt roligt! Får nog försöka sno åt mig ett Wii. Det börjar bli dags för det. Finns i allafall ett par fyra spel jag känner mig intresserad av att spela.. Det här är ett av dom. :)

TTVs bild

Tredje december noterat. ''Är sjuk''-står det i kalendern nu.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.