Mario fyller 25 år - samling på väg till Wii

Nyhet - Wii - mån 13 september 2010, kl 11.51

Super Mario firar 25 år, vilket är mjölkningsdags för Nintendo och en samling är på väg till Nintendo Wii.

Det hela har dykt upp på Nintendos hemsida och det ser ut som en omarbetad version av Super Mario All-Stars, även det en samling med Mario-spel, som släpptes till Super Nintendo. Den samlingen innehöll Super Mario Bros, Super Mario Bros. 2 och Super Mario Bros. 3, samt Super Mario World i en alternativ version. Något direkt datum för Europa finns inte, men vi är ju inte direkt främlingar för Nintendos projekt att sälja oss gamla spel i ny förpackning, så det är nog bara att vänta.

Personligen dricker jag väldigt sött kaffe för att fira spelikonens födelsedag.

Pressmeddelande

SUPER MARIO FYLLER 25 ÅR

Idag finns det anledning att fira för idag fyller Super Mario 25 år! En av världens populäraste spelfigurer och även en av de mest populära tv-spelsserierna någonsin.

Super Mario når fram till alla, oavsett språk, ålder och kultur. Som tv-spelsserie är Super Mario Bros. den mest framgångsrikaste någonsin då de spelen sålts i över 240 miljoner exemplar världen över.

“Vi har alltid haft det kul när vi skapat Super Mario Bros.-spelen, samtidigt som vi hela tiden stimulerats av tekniska framsteg. Den här spelserien har alltid tagit vara på den senaste tekniken och är kärnan av all kreativitet från mina hårt arbetande kollegor.", säger Shigeru Miyamoto, chef på Nintendos utvecklingsavdelning och Marios skapare.

Super Mario-serien har vid olika tillfällen inneburit stora viktiga tekniska genombrott som påverkat hela spelbranschen. När det första Super Mario Bros. kom till NES var det ett stort steg att kunna spela ett tv-spel där figuren kunde gå framåt ruta efter ruta utan synligt avbrott. I Super Mario 64 använde Nintendo sig av 360-graders 3D på ett sätt som var helt revolutionerande för sin tid. I Super Mario Galaxy 1 och 2 är det gravitation i 3D som utforskas till fullo.

En kort historia om världens mest älskade italienska rörmokare…

Det var 1985 som Shigeru Miyamotos team hos Nintendo skapade det banbrytande spelet Super Mario Bros. och därmed introducerade Super Mario och många andra spännande och numera välbekanta figurer.

Till denna dags datum har alla spelen i Super Mario-serien sålts i mer än 240 miljoner exemplar världen över. Det gör Super Mario-spelen till världens bäst säljande tv-spelsserie någonsin.

SUPER MARIO – Historiska höjdpunkter*

* Alla datum baseras på var i världen spelet släpptes först.

80-talet

* 1985 - Super Mario Bros. som kom till spelkonsolen Nintendo Entertainment System (NES) och som gjorde sin debut i Japan. Detta var Marios första stora äventyrsspel. Detta spel blev ett av de bäst säljande någonsin då det sålts i över 40 miljoner exemplar.
* 1988 – Mario siktar mot himlen detta år! Med den så kallade tvättbjörnsdräkten kan spelare nu flyga med Mario i Super Mario Bros. 3, som också det kom till spelkonsolen NES.
* 1989 – Bärbara spelkonsolen Game Boy lanseras tillsammans med Super Mario Land.

90-talet

* 1990 – I Super Mario World, som släpptes till spelkonsolen Super Nintendo Entertainment System (SNES), introducerades den populära figuren och dinosaurien Yoshi. Sedan dess har Yoshi hjälpt Mario i många andra spel.
* 1993 – Alla de klassiska Super Mario-spelen i en samling – Super Mario All-Stars släpptes till SNES.
* 1996 – Super Mario i 3D! Mario blev i Super Mario 64 en av de första tv-spelskaraktärerna att röra sig i 360-graders 3D. Super Mario 64 släpptes till spelkonsolen Nintendo 64.

2001

* Mario får sin egen serie av Super Mario Advance-spel på bärbara spelkonsolen Game Boy Advance.

2002

* Super Mario Sunshine blev det första "riktiga" Mario-spelet som släpptes till spelkonsolen Nintendo GameCube.

2003

* En av de mest legendariska plattforms-spelen genom tiderna släpps på nytt, men denna gången i bärbart format. Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3. till Game Boy Advance.

2006

* New Super Mario Bros. släpps till bärbara spelkonsolen Nintendo DS. Det spelet har sålts i 22.49 miljoner* exemplar världen över. (*siffrorna är de officiella från slutet av mars 2010).

2007

* Super Mario Galaxy släpps till Wii. Här tar sig Mario ut i rymden och använder gravitationen på ett nyskapande sätt.

2009

* New Super Mario Bros. Wii släpps till Wii. Det klassiska 2D-äventyret från Nintendo DS får här sin egen version på Wii-konsolen och för första gången någonsin kan fyra personer nu spela samtidigt i ett Super Mario-spel.

2010

* Super Mario Galaxy 2 släpps till Wii. Mario tar sig ut i rymden igen på nya galaktiska äventyr.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11
Sofia Hårds bild

Jag vill se att Super Mario Land bakas in i paketet! Fantastiska bärbara spel, men bärbara titlar har en tendens att alltid falla bort i samlingssspel.

Spelbrödernas bild

Varför har ni ingen bild på den sjukt vackra lådan? :tard:
Den gör utgåvan till ett måsteköp för mig i allafall, även om jag inte äger något Wii.

Super Mario Allstars har jag däremot ägt sedan release, så spelet är skitsamma. Men lådan! LÅDAN! :love:

Daniel Js bild

Lost levels ingick väl i All-Stars också? Hade känts lite roligare om de faktiskt omarbetat spelen igen lite istället för att bara släppa SNES-versionen med stöd för Wii-kontroller.

Johan Eklunds bild

Ja, jag drar mig till minnes att Lost Levels ingick.

marlenes bild

denna samlingsbox går det att få tag på den :love: :love: :love:

VodkaCitrons bild

marlene skrev:
samlingsbox

Ja, http://www.pricerunner.se/pl/653-2648043/Spel-foer-Nintendo-Wii/Super-Ma...

Produkten har utgått i dom flesta butikerna som sålde denna utgåva dock.

shifts bild

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.