Xbox One begränsar eventuellt begagnatmarknaden

Nyhet - Multi - ons 22 maj 2013, kl 11.48

Nattens avslöjande om Xbox One har snabbt väckt en hel del frågor. Inte minst angående Microsofts inställning till konsolens hårddisk och hur den nu ska användas. Alla spel kommer till exempel att kräva installation på Xbox One, vilket innebär att inga spel kommer köras direkt från skiva.

Spelen i fråga kommer även att direkt registreras mot ett specifikt Xbox Live-konto. Vill man spela på mer än ett konto, även om det är på samma konsol, kommer man måste betala en tilläggsavgift. Ett handhavande som direkt kan drabba både begagnatmarknaden för spelen, samt flerbarns-familjer där varje barn har en egen användare på familjens konsol.

Microsoft har på morgonen svarat på den flödande kritiken mot den här modellen genom att säga att man visst designat Xbox One för att kunna sälja spelen vidare på begagnatmarknaden. Exakt hur man tänkt åstadkomma detta utan att ta bort registreringskravet har man inte specifierat än däremot.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04
Linnea Hummels bild

Detta är väldigt knepigt. Om det ska bli krångligt att låna ut och sälja spel, med avgifter och dylikt, varför lägga det som fysisk media från början?

Johan Eklunds bild

Linnea Hummel skrev:
varför lägga det som fysisk media från början?

Mycket bra fråga.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.