Move Mind Benders

Recension - Playstation 3 - mån 16 januari 2012, kl 12.03

Släppdatum: 2011-10-09    Genre: Pussel
Utvecklare: Xdev Studios Europe    Åldersgräns: 3+

Betyg: 2/5
"Omotiverat Move-anpassat nysläpp av gamla goa titlar"

Move Mind Benders är en samling med Move-anpassade spel i en och samma förpackning. Titlarna i fråga är Lemmings, Echochrome II och Tumble. Alla tre spelen har tidigare släppts via PSN som nedladdningsbara spel, dock utan stöd för Move-kontrollen förutom Tumble som är det enda av spelen som faktiskt kräver Move-kontroll för att åtnjutas.

Det känns lite överflödigt att beskriva och recensera gamla spel som Lemmings och Echocrome II, då det handlar om bra, roliga och utmanande spel som redan är etablerade namn på spelmarknaden. Ingenting nytt har nämligen tillförts spelen förutom Move-stödet. Den däremot fungerar alldeles utmärkt och är väl implementerad i båda titlarna. Däremot är den förstås på inget sätt nödvändig då spelen fungerar precis lika bra utan, vilket gör att det känns lite överflödigt.

Tumble är en form av party- eller sällskapsspel där man ska stapla klossar av alla möjliga former för att bygga torn utan att det rasar. Ett enkelt men vinnande koncept där Move-kontrollen faktiskt känns nödvändig för att det ska bli en riktigt bra utmaning. Implementationen av kontrollen är också välgjord även om jag kan tycka den var lite väl känslig ibland, men det kan lika väl ha varit jag som var dålig. Ett helt okej litet spel som fungerar utmärkt i alla fall.

Sammanfattningsvis så känns paketet i sig rätt omotiverat, speciellt med tanke på den häftiga prislappen, då spelen är gamla och redan innan gick att ladda ned via PSN. Men om man av någon anledning missat spelen förut så kan det kanske vara av intresse.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.