Theatrhythm Final Fantasy

Recension - Nintendo 3DS - ons 19 september 2012, kl 09.04

Släppdatum: 2012-07-06    Genre: Musik
Utvecklare: Square Enix    Åldersgräns: 12+

Betyg: 4/5
"Var passar det väl bättre att recensera ett spel med så mycket historia som musikalspelet Theatrhythm Final Fantasy än i spelseriens hemland Japan?"

Nintendo lyckas med det Sony så fatalt misslyckas med, just att lansera intressanta titlar som genast känns gedigna för sin specifika plattform. Theatrhythm Final Fantasy bjuder på en kavalkad av klassiska musikstycken från Sqaure Enix flaggskepp och det Guitar Hero-inspirerade spelet gav mig mer än jag hade hoppats på.

Svårhetsgraden är välbalanserad och spelet känns aldrig vare sig för lätt eller för svårt och precis som alla genomarbetade spel är Theatrhythm Final Fantasy väldigt enkelt att förstå och sätta sig in i. Kontrollen sitter perfekt även där det krävs snabb precision fumlar aldrig skärmen med feltryck. Du börjar med att välja ut en grupp på fyra kända spelkombatanter. Där efter väljer du vilket spel från serien du vill uppleva ur ett musikaliskt perspektiv.

Spelet bjuder på tre olika spellägen Battle, Field och Event. Battle liknar bäst en klassisk strid med fyra karaktärer där man attackerar fienderna genom att tajma slagen med pennan. Field är ett ensamuppdrag men fungerar på samma sätt som Battle. Men det som ger Theatrhythm Final Fantasy det lilla extra är spelläget Event som bjuder på videoklipp från Final Fantasy-seriens tidigare delar.

Det negativa man kan säga är att spelet är något kort och även om man kan handla nya låtar borde de flesta av dessa finnas med i spelet från början. Men trots att spelet är något kort har det ett djup som överraskar och jag har redan börjat inhandla nya låtar.

Skillpoint är på plats under årets Tokyo Game Show 09/08/2012 - 00:29

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.