The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim på Grammisgalan

Nyhet - Multi - ons 19 februari 2014, kl 19.16

Grammisgalan är ju främst förknippad med sådandär modern musik som spelas på radio, men i år får faktiskt tv-spelsmusiken vara med på ett hörn. Under galan kommer nämligen manskören Orphei Drängar tillsammans med solisten Myrra Malmberg att framföra balladen Dohvakiin (The Dragonborn Comes) ur Skyrim i ett specialskrivet arrangemang.

Skyrim är årets spel

Nyhet - Multi - tors 26 april 2012, kl 16.32

I detta nu pågår Dataspelsgalan, Spelsveriges motsvarighet till Oscarsevenemangen. En rutinerad jury - där bland annat underteckad ingått - har stött och blött om vilket spel som egentligen var bäst förra året och koncensus har nåtts med Skyrim. Får folket själva bestämma - och de får de också - är det istället svenska Battlefield 3 som var bäst och DICE kammade även hem många andra priser under kvällen, bland annat årets exportpris som delades ut av handelsminister Ewa Björling. Fullständiga vinnare och motiveringar nedan.

Skyrim får Kinect-stöd

Nyhet - Xbox 360 - tors 12 april 2012, kl 16.09

Här rör det sig inte så mycket om själva kamerabiten, utan däremot röstkommandon. Totalt finns det över 200 olika röstkommandon som kan styra tja, nästan allt i spelet. Viktigast är förstås FUS RO DAH! Vi har en film som berättar lite mer.

Björkarna får mig att gråta

Krönika - Multi - tis 10 april 2012, kl 11.40

Jag älskar The Elder Scrolls V: Skyrim, vilket säkert inte undgått någon i min omkrets. Vissa talar nästan som om jag blivit förhäxad av en ond entitet som förlett mitt bättre vetande. Jag bryr mig inte. För idag, när jag för första gången red genom den sydöstra delen av Skyrim, precis söder om Ivarstead började jag nästan att gråta.

Konstnär bakom Skyrim och Fallout 3 död i cancer

Nyhet - Multi - ons 15 februari 2012, kl 00.55

Om du gillar de visuella kvalitéerna hos Fallout 3 och The Elder Scrolls V: Skyrim så har du Adam Adamowicz att tacka. Tyvärr har han lämnat oss efter att ha förlorat kampen mot cancer i fredags. Han blev 42 år gammal.

Modverktygen till Skyrim släppta, samt en liten överraskning

Nyhet - PC - ons 8 februari 2012, kl 20.28

Nu har Bethesda äntligen släppt verktygen till The Elder Scrolls V: Skyrim som låter spelare världen över pyssla om det älskade rollspelet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Recension - PC - tis 20 december 2011, kl 12.35

Betyg: 4/5
"Ett underbart rollspel med en del vassa kanter"

Skyrim-moddar, rakt in i Steam

Nyhet - PC - tis 6 december 2011, kl 00.58

Medan Bethesda feltestar sina uppdateringar genom att kasta ut dem till kunderna och låta dem hitta problemen så meddelar de att moddar till The Elder Scrolls V: Skyrim kommer att dyka upp i Steam.

Morrowind och Cyrodiil i Skyrim

Nyhet - Multi - ons 23 november 2011, kl 14.09

Det är inte omöjligt att en framtida DLC till Skyrim kommer ge spelarna tillgång till Morrowind och Cyrodiil, platser från The Elder Scrolls 3 respektive 4.

Ny tecknad Skyrim-video

Nyhet - Multi - tors 10 november 2011, kl 13.11

Ni kanske minns den förra tecknade Skyrim-filmen som en talangfull animatör hade slängt ihop? Nu lagom till spelets släpp har han gett sig på ämnet igen.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.