Valve

Steam jobbar mot närvaro i detaljhandeln - men inte här

Nyhet - PC - tors 8 oktober 2015, kl 11.18

Som vi alla vet är Steam Machines på ingång, lådan som är utvecklad att strömma Steam-innehåll till våra vardagsrum. Nu ska Valve etablera en närvaro i spelbutikerna i USA, Kanada och Storbritannien. GameStop, EB Games och GAME kommer ha specifika Steam-avdelningar nu till höst/vinter.

Gabe Newell, Valves grundare, säger att det här är en manöver som avser ordentligt dra igång försäljningen av deras Steam Machines samt dess tillbehör. Att ha en "affär i en affär" ger alla möjligheter att engagera och nå ut till spelarna.

Men vi i Europa får vackert titta på.

Första bilderna på tredjeparts Steam Machines-prototyper

Nyhet - PC - tis 26 november 2013, kl 15.06

Steam har själva ännu inte tagit steget ut att visa upp sina egna Steam Machines för någon större publik. Ryktena gör dock gällande att deras prototyper rent estetiskt däremot inte är så märkvärdiga. Det gör det desto mer spännande när nu iBuyPower väljer att vara först ut att visa upp sina prototyper.

426 november, 2013 - 14:06
426 november, 2013 - 14:06

Valve avslöjar Steam-burkar

Nyhet - PC - tors 26 september 2013, kl 11.21

I början på veckan avslöjade Steam att man kommer att släppa ett operativsystem baserat på Steam-tjänsten. Nu avslöjar man vidare även datorer anpassade för operativet, så kallade Steam Machines, på sin hemsida.

Valve lanserar Steam som operativsystem

Nyhet - PC - ons 25 september 2013, kl 13.02

Valve har i veckan kommit med det stora avslöjandet att man tänker ta det logiska steget och låta sin populära speltjänst Steam gå från applikation till fullständigt operativsystem.

Valve släpper egen hårdvara under 2013

Nyhet - PC - ons 9 januari 2013, kl 09.45

Det har länge ryktats om att Valve ska släppa egen hårdvara och nu är det slutligen bekräftat av Valve-bossen Gabe Newell - vi kommer att få se den så kallade "Steam Box" under 2013.

Här är spelen som gått vidare från Greenlight

Nyhet - PC - tis 11 september 2012, kl 23.27

Valve har nu presenterat de första bibban spelen som gått vidare från Greenlight och kommit in i processen som gör att de kanske hamnar på Steam. En av de mer intressanta är utan tvekan Black Mesa som är en mod till Source-motorn som gör första Half-Life lite snyggare och på många sätt annorlunda från sin föregångare. Modden släpps till alla nu på fredag men kan alltså även hamna på Steam.

Valve planerar egen konsol?

Nyhet - Multi - fre 13 april 2012, kl 18.32

Valve har avfärdat ryktena om att de planerar en egen konsol som skulle heta Steam Box. De letar däremot just nu efter nyanställning att arbeta med "input, output, and platform hardware". Detta brer ytterligare på förhoppningarna om en framtida konsol från företaget.

Sanning eller trollning? Valve-anställd skådad iklädd Half-Life 3-tröja

Nyhet - Multi - lör 3 december 2011, kl 00.57

Det verkar som att en anställd hos Valve ska ha vandrat omkring i en t-shirt med en Half-Life 3-logotyp tryckt på bröstet. Det är Chandana Ekanayake på Uber Entertainment (utvecklaren bakom Super Monday Night Combat) som slänger upp en bild på tröjan på sin Twitter-sida. Tröjan ska ha burits på ett evenemang för spelutvecklare.

163 december, 2011 - 00:25

Trailer för Dota 2

Nyhet - PC - tis 16 augusti 2011, kl 08.41

Valves realtidsstrategiska RPG får en uppföljare och här är den första trailern från spelet. Ja, den visar visserligen inget gameplay men det är nåt vi kommer få se mer av med tanke på att Valve anordnar en turnering under Gamescom som går av stapeln senare den här veckan.

Team Fortress 2 gratis... för alltid

Nyhet - PC - fre 24 juni 2011, kl 13.45

Valve har till vår stora (och glädjande) häpnad bestämt sig för att låta folk spela Team Fortress 2 gratis - för alltid.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.