2014 års mest efterlängtade spel - Johans val

Lista - Multi - mån 20 januari 2014, kl 23.26

För mig har det år vi just lagt bakom oss varit lite torftigt på spelfronten. På många sätt har det varit ett år med hit or miss-titlar. Alien: Colonial Marines har för mig fått stå för årets största bottennapp, medan The Last of Us och Bioshock Infinite varit några av de spel jag njutit mest av. 2013 var också året då jag äntligen fick tummen ur och började titta in i indiespelsdjungeln mer samt ta mig an det fantastiska äventyr som kallas Walking Dead. Men i det stora hela har det inte varit ett spelår som imponerat på mig. Men nu, beväpnad med en PS4:a blickar jag framåt mot den nya generationens spel och hoppas innerligt att 2014 kanske blir ett lika spännande spelår som 2007 var.

Thief
Jag är ett enorm stort fan av de första Thiefspelen. Den tredje delen i spelserien, Deadly Shadows, levde trots bättre grafik aldrig riktigt upp till de två första delarna, The Dark Project och Metal Age, enligt mig. Men hoppet är stort inför denna fjärde del då allt vi sett hittills av spelet lovar stort. Det kommer förhoppningsvis att kännas som att komma hem igen när jag ett decennium senare återigen iklär mig rollen som mästertjuven Garrett.

Elder Scrolls Online
Egentligen har jag spelat mig less på onlinerollspel. Trots ett flertal bra spelsläpp i genren såsom The Secret World, Guild Wars 2 och Neverwinter har mitt intresse snabbt dalnat. Därför är det en märklig känsla när jag finner mig längta till senare i vår när Bethesda släpper sitt stora onlineepos. Elder Scrolls Online har gett mig en nytändning och allt av vad jag sett om spelet hittills känns otroligt lovande. Är det något onlinerollspel som har möjligheten att väcka min spellust till liv igen så är det detta.

Dreamfall Chapters
Det var svårt att inte falla huvudstupa i förälskelse med Dreamfall när det släpptes för bra många år sedan, trots att jag då inte hade spelat föregångaren The Longest Journey. När Dreamfall var slut lämnade jag spelets huvudperson Zoe i en frustrerande cliffhanger. Därför är det skönt att veta att en fortsättning på detta fantastiska gränslösa äventyr äntligen kommer att få en fortsättning. Få äventyrsspel har trollbundit mig som Dreamfall och Dreamfall Chapters visar på tydliga tendenser att göra detsamma.

Watch Dogs
En del av mig har blivit allergisk mot öppna spelvärldar, såvida de inte är signerade Bethesda. Temat och gameplayet i Watch Dogs känns dock unikt och välanpassat för formatet och så långt från mediokra GTA-kloner man bara kan komma. Bredden i möjligheter spelet erbjuder för att infiltrera suspekta ställen eller bara att ta sig fram i spelet har så långt imponerat stort. Lyckas man bara hålla variationen uppe kan Watch Dogs sannolikt erbjuda många speltimmar av pur spelglädje och tandgnisslande spänning.

Walking Dead Season 2
Inget äventyrsspel har i mina ögon någonsin förut kommit i närheten av den känslomässiga resa som den första säsongen av Walking Dead erbjöd oss. Längtan efter mer har varit lång och nu har Telltale Games äntligen börjat släppa episoderna till andra säsongen. Det innebär att vi under året kommer att ha dubbelångest, dels inför valen vi gör i spelets, dels inför väntan på fler episoder allt eftersom vi klarar av dem.

Bubblare:
Att välja ut bara en unik bubblare är för mig en nästan omöjlig uppgift då många av de spel jag listar härnäst utan tvekan lika gärna hade kunnat stå bland mina fem mest efterlängtade. Så ni får helt enkelt nöja er med att veta att dessa titlar är några jag ser minst lika mycket fram emot: Mirrors Edge 2, Daylight, Mass Effect Project, Uncharted, Diablo III: Reaper of Souls, Dragon Age: Inquisition, Broken Age, Pillars of Eternity, Alien: Isolation. Frågan är bara hur jag ska ha tid och råd att ta tag i dem alla. Men, det är en senare fråga. Kort och gott tycker jag 2014 verkar vara ett mycket mer lovande spelår än 2013.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.