Åtta tips på hur Nintendo ska rädda Wii U

Artikel - Wii U - mån 5 maj 2014, kl 13.25

Att Wii U säljer lika bra som en VHS-spelare gör idag är ingen hemlighet. Frågan är bara hur man ska göra för att vända på trenden? Andreas har klurat och delar med sig av åtta enkla tips!

1. Gör handkontrollen bärbar
Förse kontrollen med hårdvaran och arkitekturen som finns i Wii U. Med det har vi en värdig efterföljare till 3DS samtidigt som den stationära konsolen fungerar i portabelt format. Alla spel som går att spegla till kontrollen är där med kompatibla, resten får helt enkelt patchas och göras om med den nya kontrollen/konsolen i åtanke. Genialiskt!

2. Marknadsför konsolen
Ärligt talat, vet ens gemene man om att konsolen existerar? Jag börjar tveka. Har haft en rad besök av hyfsat nördiga kompisar som undrar "vad det är för manick som står där i hörnet på tv-bänken?" Maskinens utformning är fortfarande luddig för många och jag har ofta fått frågan - "den där där kontrollen, går den att köpa till min Wii?" Den buzz och hype även bland "icke nördar" som skapades med Wii existerar inte längre. Get over it och hosta upp pr-pengar och gör det nu!

Tänk dig hur mycket plastgubbar Nintendo skulle kunna kränga!

3. Byt ut Skylanders mot Pokémon
Våga plagiera smarta spelkoncept Nintendo! Om Disney kan så kan ni. En mer given succé än detta finns inte. Koppla in en Pokémon-boll (ja, jag har ingen aning om vad de heter) i Wii U, placera små söta fysiska Pokémon-figurer i denna och för över dem till spelet, precis som i Activisions kassako. Plastfigurerna lär flyga av hyllorna i en hiskelig fart och Wii U lär snart börja göra detsamma. Måste fånga alla!

4. HD-konvertera fler klassiska spel
Wind Waker HD var en riktigt vass HD-remake men varför anstränga sig så mycket? Pilla upp upplösningen i spel från Gamecube och Wii-eran som Luigis Mansion, Super Mario Galaxy, Zelda: Skyward Sword, Metroid Prime, Eternal Darkness och Pikmin. Sälj som budget-titlar och vips, där har ni lite enkla pengar utan större ansträngning.

5. Köp eller knyt till er utvecklare
Om man inte kan attrahera tredjepartsutvecklare bara med hjälp av konsolens dragningskraft så måste man betala för att göra maskinen mer intressant. Det finns många hål som behöver fyllas vad gäller konsolens spelutbud. Hjälp utvecklare på traven med resurser och få några tidsexklusiva deals i utbyte, investera i genrer där Wii U är svag och fyll på med indieutvecklare genom att delvis finansiera projekten. Alternativt: Köp upp Valve och exklusivitet på Half-Life 3.

Metroid Prime 3 i HD vore mumma!

6. Pumpa ut Nintendo-familjära varumärken
Lägg ut kända varumärken på entreprenad och tryck ut nya delar i serier som Metroid, F-Zero, Golden Sun, Fire Emblem, Kid Icarus, Animal Crossing, Punch-Out och Advance Wars. Kanske inte bästa sättet att övertala den breda massan om konsolens förträfflighet men ett bra sätt att övertyga gamla Nintendo-rävar från förr som ännu inte införskaffat en Wii U.

7. Gör det där Zelda-spelet alla vill ha
Det räcker uppenbarligen inte längre med att släppa Mario-titlar till Nintendos plattformar för att de ska bli framgångsrika per automatik. Om det finns någon spelserie kvar som kan rädda konsolen är det Zelda. Men den här gången krävs det sannerligen stordåd. En storslagen öppen värld, påkostat röstskådespeleri och knivskarp HD-grafik är ett måste. Här kan dessutom kontrollen komma till sin rätt med innovativa pussel-lösningar. Ta in "riktiga" manusförfattare och lägg massvis med krut på handlingen, inramningen och världen så kan detta bli maskinens absoluta måste-titel.

8. Utveckla spelet som definierar konsolen
Nintendo Land var inte spelet som definierade Wii U som konsol. Det hade inte samma dragningskraft som Nintendogs och Brain Age hade för DS och inte heller som Wii Sports och Wii Fit hade för Wii. Nintendo måste hitta på ett koncept som är så omedelbart, lättförståeligt men samtidigt innovativt, att alla bara måste testa. Spelet som får den stora massan intresserad av Wii U.

Har du fler tips? Dela med dig!

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Linnea Hummels bild

Ett Pokémon-Skylanders diskuterade vi också i bilen på väg hem från Retrospelsmässan. Det eller ett Pokémon-MMO. Det är otroligt att de passade på den chansen med Skylanders.

Bara ös in Virtual Console-spel skulle jag vilja säga. Och att man köper det på Wii U, att det är möjligt med crossbuy så att man kan fortsätta spela på sin 3DS. Att det är olika VC på Wii, Wii U och 3DS är konstigt.

Andreas Ljungströms bild

Linnea Hummel skrev:
Att det är olika VC på Wii, Wii U och 3DS är konstigt.

Ja, skumt att Nintendo alltid verkar ha skygglapparna på. Att ta en titt på konkurrenterna är inte förbjudet och skulle gynna dem i vissa fall. En Virtual Console-tjänst med rubbet från Wii, Wii U, 3DS samlat och crossbuy på det skulle vara grymt. Och för guds skull, sänk priserna!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.