Brawl Busters

Hands-on - PC - tis 31 januari 2012, kl 10.02

Gratisspel är en ständigt växande industri, och Brawl Busters är det senaste i en rad alster som inte kostar ett öre att ge sig i kast med, bara tid. Därför uppstår fråga: varför ska jag lägga tid på det här spelet istället för att göra andra saker som att äta en hamburgare eller åka rullgardin på vinden? Efter ett par timmar med spelet är det dock svårt att ge ett svar som är mer rakt fram än ”kanske”. Mycket beror på att den här typen av spel alltid kan falla på bristande deltagande från dess community. Utan en aktivt deltagande skara spelare faller hela konceptet. Detta balanserar Brawl Busters på sätt och vis med att erhålla träningsuppdrag och mindre uppdrag för den ensamma spelaren, men det är fördt i onlineläget som spelet kan visa vad det går för.

Brawl Busters är en hybrid av actionspel och beat ’em up där varje spelare tar sig an en av fem klasser med olika positiva och negativa sidor. Vissa har snabbare attacker men tål inte lika mycket skada, medan andra har långsamma men starka attacker samtidigt som de agerar slagpåsar för resten av laget. Det hela är i grunden lagbaserat, men varje spelare har egen statistik att bry sig om och går upp i nivå allteftersom man deltar i matcher. Detta låser upp resterande klasser, och man kan även köpa föremål som förbättrar sin karaktär, både med spelets egen valuta och riktiga pengar. Spelet bjuder på en handfull olika lägen som varierar från matcher där två lag tävlar mot varandra för att samla ihop flest poäng, till kooperativa matcher där du och ditt lag spöar zombier i ett överlevnadsläge. För att vara ett gratisspel finns det en hel del att hämta och även om vissa klasser inte är lika roliga som andra kompenserar de alla varandra på ett sätt som gör lagmatcherna riktigt underhållande då och då.

Tyvärr finns det dock en del aspekter som gör spelet mindre tilltalande. För det första har vi den lite sunkiga grafiska designen som försöker apa efter Team Fortress 2 men på något sätt helt missar dess charm. Ett annat störelsemoment är att vissa matcher blir så kaotiska att de stör flytet i spelet. Det kommer naturligt i ett spel som tillhör denna genre, men många matcher bottnar i att de två lagen möts någonstans och spöar på varandra till de andra dör med tillsynes noll finess. Det gör nödvändigtvis inte spelet på något sätt tråkigt, bara inte lika imponerande som det skulle kunna vara. Som sagt lever ett spel som Brawl Busters på dess community och ibland kan det vara svårt att få tag på matcher i vår region. När det dock finns människor online är spelet underhållande och då det är helt gratis kan det vara värt att testa för den som är villig på en okonventionell actionupplevelse på nätet.

Du hittar allt som behövs för att komma igång med Brawl Busters via den officiella hemsidan.

Ni no Kuni blir nog det spelet jag kommer lägga ner mest tid på i år. 01/21/2013 - 11:11

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.