Dying Light

Förtitt - Multi - mån 10 mars 2014, kl 09.11

Techland, som bland annat producerat Dead Island, ligger bakom titeln Dying Light. Det är ett actionbetonat survival horror-spel i en stor och öppen värld. Precis som i Dead Island får vi i förstaperson möta zombiehorder som försöker smaska upp våra kroppsdelar. Skillnaden är att i Dying Light är zombieapokalypsen ett faktum, och världen har redan gått under. Däremot kan man känna igen element som att bygga egna fantasifulla vapen. Dessa hemslöjdsprojekt knåpas med fördel ihop under dagen då hoten är långsammare och lättare att undkomma. Dagsljuset är även idealt för att lägga ut fällor, rädda överlevare och kanske klara av en quest eller två. De tröga dagszombierna håller sig på marken medan du själv skuttar som ett parkourproffs över hustaken.

Däremot kommer förr eller senare den oundvikliga natten då de infekterade blir farligare, snabbare, mer aggressiva och beger sig upp på hustaken efter dig. För att hålla sig undan finns något som kallas för Night Sense, en praktisk sak som hjälper till att lokalisera zombierna i mörkret. Blir man upptäckt kan man försöka fly genom att använda distraktioner och fällor. Man kommer även att kunna använda ljud för att lura zombierna genom att sitta och skrika i sin mikrofon. Något jag är övertygad om kommer att uppskattas av alla sovande bäbisar och sura gubbar.

Natten har däremot inte bara befolkats med uppgraderade hoppzombies, de värsta monstren visar sig bara när det är mörkt. Night Hunter, eller Volatile, är en otroligt farlig fiende. Blir man upptäckt av en sådan måste man använda allt man har till sitt förfogande för att kunna fly och överleva tills gryningen kommer.

Med en gigantisk värld, massvis med quests, parkour-inslag och co-op för upp till fyra personer samt möjligheten att kunna bygga och uppgradera dina egna vapen ser Dying Light ut att kunna skänka oss många timmars speltid. Om man förhandsbokar spelet får man dessutom med spelläget Be the zombie. Det är ett pvp-läge där spelare får styra en Night Hunter och ge sig ut för att jaga ned intet ont anande överlevare.

Spelet släpps till ett stort antal format, såsom PC, PS3, PS4, Xbox 360, och Xbox One. Motorn som driver spelet är Techlands egna Chrome Engine 6, och Dying Light blir det första släppta spel som använder sig av den motorn. Något släppdatum är inte preciserat men det beräknas släppas senare nu under våren 2014.

Starfighter Johanssons bild

Alltså jag ska inte ljuga här va. Jag blir sugen.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.