Gabriel Knight: Sins of the Fathers - 20th Year Anniversary Edition

Hands-on - PC - tors 28 augusti 2014, kl 19.42

Det finns få i min närhet som inte fått en klar och tydlig, kanske på gränsen till hätsk och manisk, redogörelse för hur bra Gabriel Knight-serien är och hur fantastisk min namne Jane Jensen är på att berätta. Sierras äventyrsserie har befunnit sig nära mitt hjärta i tjugo år och jag är oerhört glad att alla känslor som jag upplevde när det begav sig kommer sköljande över mig ännu en gång. För det är verkligen så jag upplever denna remake, som en tidsresa tillbaka till en speciell tid och plats, då spel spelade en stor roll för min verklighetsflykt och själavård. Det gläder dock mig att det inte bara är därför som jag älskar Gabriel Knight: Sins of the Fathers - det var och är även dessutom ett fantastiskt äventyrsspel.

När jag startar förhandsversionen av Jane Jensens remake av sitt mest kända epos blir jag oerhört glad, och även smått imponerad, av att jag minns allt så tydligt. Lösningen till de kluriga pussel som Gabriel Knight ställs inför verkar ha satt sig i ryggraden och jag löser klurigheterna utan att behöva tänka, utan endast genom att använda mitt muskelminne. Grunden finns alltså där, det är egentligen mest i det ytliga som förändringen står att finna. Gabriel Knight ser bättre ut. Konturerna på både honom, Grace och New Orleans har blivit tydligare, medan fernissan blivit uppdaterat till 2010-talet. Tyvärr är grafiken lite hackig och vissa animationer är förfulande, men inget av detta bryter känslan av magi. INte heller förhandsversionens buggar bryter förtrollningen. Så här långt känns alltså allt riktigt bra och suget efter att ha spelat förhandsversionens två dagar är olidlig. Remaken har alla möjligheter att bli allt man kunde hoppas på, åtminstone för mig som redan älskar Gabriel Knight och Jane Jensen...

För alla andra kommer dock Gabriel Knight säkerligen att te sig oerhört gammeldags. 1994 anammade inte riktigt de värderingar vi har idag och mycket av det beteende som Gabriel Knight uppvisar kan nog irritera en och annan. Å andra sidan är Gabriel Knight en representation av hur många män är idag och kan möjligen därför ändå föra fram ett budskap, men det är nog mest en naiv förhoppning. Men strunt samma! Vill man uppleva en viktig del av spelhistorien finns inget bättre tillfälle än höstens släpp av denna remake. Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Year Anniversary Edition släpps med största sannolikhet under hösten och det finns all anledning att glädjas!

Varför har jag inte spelat Endless Legend tidigare?! 06/06/2015 - 00:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.