Guitar Hero Live

Hands-on - Playstation 4 - fre 9 oktober 2015, kl 22.59

Har du någon gång drömt om att spela i ett rockband? Eller fantiserat om att stå på scen inför ett hav av ivrigt påhejande fans? Eller har du letat efter något att sysselsätta dig med samtidigt som du tittar på den där musikvideon du gillar? Då behöver du snart inte drömma, fantisera eller leta längre, för nu är Guitar Hero Live här och verkligare än någonsin tidigare.

Den första och kanske mest märkbara skillnaden är själva gitarren som har fått en helt ny, och snäppet mer realistisk utformning. Istället för fem knappar på rad längs halsen har man nu istället tre rader om två knappar, en främre och en bakre, som gör det möjligt att efterlikna exempelvis barréackord. Den nya kontrollen fungerar bra och jag hade själv betydligt lättare att hantera den nya guran än den gamla. Och för att ytterligare öppna upp spelet finns även möjligheten för någon medspelare att greppa en mikrofon - eller mobiltelefon - och sjunga med i låtarna i äkta Singstar-anda.

Den största dosen realism står det nya, huvudsakliga spelläget “Live” för. Här upplever man livet som gitarrist i förstaperson från en äkta scen omgiven av sitt band och med utsikt över ett stort publikhav, istället som i tidigare delar då man tittat mot scenen från publikens synvinkel. Både publiken och bandmedlemmarna reagerar i enlighet med hur bra eller dåligt man presterar. Guitar Hero goes full-motion-video helt enkelt.

Som komplement till Live finns det så kallade TV-läget med ett antal kanaler som likt på MTVs storhetstid strömmar musikvideor dygnet runt. Men nu är det även möjligt att plocka upp sin gitarr och spela med. När man äntrar TV-läget får man inte påbörja pågående låt från början utan man slängs in i det som spelas för tillfället, även om det så bara är några sekunder kvar. Men sedan kommer nästa sång som man då kan delta i från första ton. Har man dessutom Xbox Live Gold eller Playstation Plus så rankas man genom låtarna även mot nio andra slumpmässigt utvalda spelare för att även få med en liten känsla av tävling och utmaning. Man kan givetvis även spendera riktiga pengar för att exempelvis bygga upp egna spellistor eller komma åt Premium Show där den nyaste musiken presenteras, och på så vis kan utvecklarna behålla ett gott samarbete med musikindustrin.

Medan man spelar finns den en mängd “powers” som man kan samla och aktivera och som gör allt lite mer speliskt. Dessa kan bland annat öka mängden poäng man får, spränga bort kommande toner, eller öka svårighetsgraden. Det skall verkligen bli spännande att uppleva allt som nya Guitar Hero har att erbjuda den 23 oktober. Men en sak kan vi konstatera redan på förhand… rockstjärnedrömmen har aldrig varit närmare än nu

Bonusinfo:
*Spelet kommer att ändra bildkvalitet beroende på hur bra kräm ens internetuppkoppling har.

*Det kommer finnas ett belöningssystem för att spela flera dagar i rad.

*Man kan modifiera utseendet (färg och mönster) på spelbrädet/gitarrhalsen

*Det är möjligt att ändra svårighetsgrad under låtens gång.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.