HGC 2017 - Sammanfattning v. 4

Artikel - Multi - tis 14 februari 2017, kl 00.10

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand här och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

VECKA 4
Datum: 10-12 februari
Totalt antal spelade matcher: 21 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 9 koreanska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga europeiska + 3 koreanska

----------

ALLMÄNT

Den här veckan börjar man spela med den nya Valeera-patchen vilket innebär att Valeera är valbar som spelbar hjälte samt att vi nu har de omgjorda versionerna av Tassadar och Rexxar.

Efter den här veckan har Misfits, Team Dignitas och svenska Fnatic kvalificerat sig för The Western Clash i Katowice om två veckor, vilket varit målet med de senaste veckornas ligaspel.

Hänt i veckan:
* Fnatic har fått en ny sponsor i Ballistix, som så sent som i höstas vann Blizzcon/Fall Global Championship och blev världsmästare efter att de värvat det koreanska laget L5. Avtalet med L5 var bara begränsat och löpte ut efter Blizzcon vilket innebär att L5 nu tävlar som L5 igen och Ballistix är fria att sponsra Fnatic.
* På Twitter framgår att många av de europeiska spelarna ogillar Tassadar och tycker han är en tråkig hjälte som borde plockas bort.

Lärt av kommentatorerna:
* Cris (Playing Ducks) var en av de första som hyllade Chromie när hon var ny som hjälte och han har spelat henne mycket, och så även med framgång i fredagens öppningsmatch.
* Solo warrior Varian blir allt populärare

Metaobservationer: Kharazim väljs allt oftare som solo support medan Brightwing börjar bli alltmer osynlig. Sonya är tillbaka i metan igen efter att ha varit helt borta under en väldigt lång tid samtidigt som Muradin försvunnit allt mer. Tassadar är alltid pick eller ban som vanligt i EU - även efter sin rework - men i Korea syns han inte till lika ofta. I Korea däremot är Varian en hjälte som är med som pick eller ban i princip alla matcher. I veckan gjorde Zul’jin, Sgt Hammer, Sonya, Tyrande, Butcher, Kerrigan och Chen sitt intåg i europeiska HGC 2017

Åsa rekommenderar:
EU: Dag 2, Match 1, Karta 1: beGenius - Tricked esport
Motståndarlaget klumpar ihop sig mot AlexTheProGs ETC hela matchen → Alex utnyttjar det och stage divear in efter lv 20 → ETC blir ihjälslagen men gör en Mosh pit med sitt spöke med hjälp av sin Detah Metal-talen vilket gör att hela motståndarlaget (inkl drake) blir fast och Tricked kan göra en team wipe.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Fredag 18.00
Tricked eSports: Fredag 20.30
Team Expert: Lördag 20.30

----------

FNATIC-RAPPORT

Team Dignitas - Fnatic
När: Söndag 12/2
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-3

Karta 1: Sky Temple
Spelade hjältar: Brightwing, Dehaka, Falstad, Gul’dan, Malfurion, Sgt. Hammer, Tracer, Tyrael, Varian, Zeratul
Bans: E.T.C., Li-Ming, Ragnaros, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Veckans stora gigantmöte och av många mest efterlängtade match. Med galet snabba picks och bans i början - så att det i stort sett bara tar några sekunder att nå andra ban-fasen - märks det att de här lagen känner varandra utan och innan. I matchen har sedan Dignitas ett initialt övertag men Fnatic vänder och vinner i late game.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Chromie, ETC, Falstad, Malfurion, Rehgar, Sgt. Hammer, Thrall, Tychus, Tyrael, Varian
Bans: Dehaka, Li-Ming, Ragnaros, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Precis som på karta ett är det Dignitas som initialt kopplar greppet om matchen och skaffar sig några nivåers level lead, men återigen vänder Fnatic starkt och vinner matchen.

Karta 3: Braxis Holdout
Spelade hjältar: E.T.C., Jaina, Malfurion, Ragnaros, Sgt. Hammer, Sylvanas, Tychus, Tyrael, Uther, Zeratul
Bans: Chromie, Falstad, Lt. Morales, Tassadar
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Fnatic faller offer för Kaelarisförbannelsen och misslyckas med en core rush som lämnar Dignitas core med 3% liv och låter Dignitas core rusha åt andra hållet och vinna. Detta trots att Fnatic ägt matchen rakt igenom inte minst genom excellent sneaky spel från Wubby på Zeratul.

Karta 4: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Dehaka, E.T.C., Greymane, Kerrigan, Malfurion, Rehgar, Sylvanas, Tychus, Tyrael, Valla
Bans: Arthas, Chromie, Ragnaros, Tassadar
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Fnatic söker revansch efter den snöpliga förlusten på tredje kartan och kör på stenhårt och aggressivt. Tyvärr lönar sig sällan aggressivt spel i längden och trots en rejäl inledande level-lead har Dignitas inga problem att vända och vinna med kombinationen Kerrigan, Sylvanas och ett par punishers.

Karta 5: Dragon Shire
Spelade hjältar: Chromie, Dehaka, Falstad, Jaina, Kharazim, Malfurion, Muradin, Ragnaros, Sgt. Hammer, Tyrael
Bans: Tassadar, Tychus, Xul, Zeratul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör med dubbla globals och Schwimpis Chromie och fortsätter med ett aggressivt men denna gång även ett mycket överlägset spel. De vinner samtliga drakar och avslutar den här gången med en lyckad, men samtidigt mycket mer försiktigt, core rush och säkrar därmed sin plats i The Western Clash i Katowice. Grattis Fnatic!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.