HGC 2017 - Sammanfattning v. 6

Artikel - Multi - mån 17 april 2017, kl 07.59

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller Twitch och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

VECKA 6
Datum: 10-16 april
Totalt antal spelade matcher: 22st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 4 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 5 europeiska + 1 koreansk

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas på den näst senaste patchen vilket innebär att Probius är tillgänglig som valbar hjälte samt att omarbetningar och väsentliga justeringar gjorts på bland annat Gazlowe, Anub’arak, Cho’gall, Tyrael och Arthas vilket kommer att påverka metan för de kommande veckornas matcher.

Kina har äntrat HGC med lagen CE, eStar Gaming, Super Perfect Team, RPG, XTeam, Hots Lady, Keep It Simple och Start Over Again. Ett par av lagen kunde vi även se i Eastern Clash 17-19 mars. Kinas HGC-matcher spelas på måndagar och tisdagar, till skillnad från övriga regioner som spelar fredag till söndag, och de kommenteras av Kendric och Tetcher

Europaettan Misfits har blivit Team Liquid.

Khaldor tar sin plats som permanent kommentator för Europa bredvid Trikslyr efter att han som resultat av visum-problem varit tillfälligt ersatt av Kaelaris (the Curser) under de första veckorna.

Man kan notera en enorm förbättring hos de lägre lagen i ligan, jämfört med ligans inledande veckor. De ger nu topplagen en rejäl match och de flesta matcher går till fyra eller fem kartor.

I sin första match denna vecka, mot Playing Ducks, tar Dignitas till sin superkombo som slaktade Fnatic i finalen av Western Clash, dvs Stitches, Kael’thas och Tyrande. I sin andra match är det istället motståndarlaget Team Expert som plockar samma kombo och Dignitas får smaka på sin egen medicin. Inte för inte som adrd i Expert kallas för "the mad scientist" när det kommer till att drafta.

Metaobservationer: Tassadar är lika populär som alltid. Även nya supporthjälten Lúcio är med som pick eller ban i samtliga europeiska matcher, men han verkar dock inte vara lika populär i Korea. Gul’dan syns till allt oftare och även Arthas, som med senaste tidens justeringar nu är en mycket stark solotank. Gazlowe och Zagara gör sina intåg i europeiska HGC. Kael’thas gjorde sitt intåg i samband med Western Clash men denna vecka är första gången han även används i ordinarie ligaspel i Europa.

Åsa rekommenderar:
Korea: Dag 1, Match 1, Karta 2: Tempest - MVP Black
Vi får se snyggt spel med nya hjälten Probius.

Europa: Dag 3, Match 1: Playing Ducks - Team Liquid
Långa, jämna och spännande matcher med extremt snyggt spel, trots att det egentligen borde varit väldigt ensidigt med tanke på de tävlande lagen.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Fredag 18.00, Lördag 18.00
Tricked eSports: Fredag 20.30, Lördag 20.30
Team Expert: Lördag 20.30

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Team Expert
När: Fredag 14/4
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-1

Karta 1: Braxis Holdout
Spelade hjältar: E.T.C., Jaina, Malfurion, Probius, Ragnaros, Rehgar, Sonya, Zarya, Valla, Varian
Bans: Alarak, Auriel, Falstad, Lúcio
Vinnare: Team Expert
Kommentar: Team Expert och Fnatic möttes så sent som förra veckan i finalen av mästerskapet King of the Storm, där Fnatic snöpligt förlorade trots att de borde varit det starkare laget. Så frågan är om det var ett tillfälligt lyckodrag från Expert eller om Fnatic tappat stinget. Fnatic intar en väldigt passiv ställning medan Expert plockar med sig nya hjälten Probius och har övertag matchen igenom.

Karta 2: Towers of Doom
Spelade hjältar: Auriel, Dehaka, Greymane, Johanna, Kharazim, Leoric, Malfurion, Tassadar, Valla, Zarya
Bans: Lúcio, Rehgar, Tracer, Varian
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic visar mer aggressivt spel, tar kommandot och får tidigt ett stort poängövertag. I slutet har Experts core bara 3 poäng kvar medan Fnatics fortfarande ligger på tvåsiffrigt. Dock börjar då Expert att vinna mark, ta altare och gång på gång döda flertalet av Fnatics hjältar. Men med en spännande bossfajt lyckas Fnatic slutligen ändå säkra segern.

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Dehaka, Gazlowe, Greymane, Li-Ming, Lúcio, Malfurion, Tracer, Tyrael
Bans: Abathur, Falstad, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Expert försöker sätta sina motståndare ur spel genom att välja Gazlowe som last pick, men tyvärr för dem lönar sig inte tilltaget och Fnatic äger matchen från första till sista sekunden..

Karta 4: Infernal Shrine
Spelade hjältar: Anub’arak, Cho’gall, E.T.C., Falstad, Kael’thas, Lúcio, Malfurion, Ragnaros, Tychus
Bans: Greymane, Leoric, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Expert försöker återigen mixa upp saker lite och plockar med sig Cho’gall. Men även om det räknas som en bra bana för den tvåhövdade jätten har de ingen chans mot Fnatics kontring med Falstads Giant Killer och Anub’araks kokong, och Fnatic leker lätt hem segern och återtar sin plats som det bättre laget. Grattis Fnatic!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.