HGC 2017 - Sammanfattning Western Clash

Artikel - Multi - mån 6 mars 2017, kl 23.58

WESTERN CLASH
Datum: 3-5 mars
Plats: Katowice, Polen
Deltagande lag: Fnatic (EU), Team Dignitas (EU), Misfits (EU), Tempo Storm (NA), Team 8 (NA), Gale Force eSports (NA), Nomia (Australien/Nya Zealand), Infamous (Latinamerika)
Totalt antal spelade matcher: 14st
Totalt antal bevakade matcher: samtliga

----------

ALLMÄNT

Mästerskapet spelas med nya Lúciopatchen vilket bland annat innebär att den nya supporthjälten Lúcio samt den omarbetade versionen av Murky är valbara.

Kommentator Trikslyr har skaffat slutspelsskägg.

Khroen - en av världens främsta Li-Ming-spelare - verkar numera primärt spela tank, förutom då han får chansen att spela just Li-Ming.

Den nya hjälten Probius avtäcks och introduceras. En Protoss-probe som kommer fungera som en ranged specialist, är supergullig och har en helt bedårande introduktionsfilm.

Fnatics placering:

Spoiler: Highlight to view
2:a, trots att de var det enda lag som obesegrat tog sig till finalen. Vinner gör Team Dignitas

Metaobservationer: Ragnaros har dalat något i popularitet medans Dehaka är populärare än någonsin. Tassadar fortsätter att bannas flitigt men han släpps ändå igenom frekventare än tidigare och i finalen figurerar han inte alls, vare sig som pick eller ban. Lúcio får vara med några matcher men Murky syns inte till, trots att många i branschen på förhand klagat på att han efter sin rework är “för bra”. Bortglömda hjältar som Kael’thas och Stitches plockas fram tack vare Team Dignitas.
Veckans metaobservationer kan påverkas av att det nu är andra regioner än Europa som medverkar och att metan ser lite olika ut i olika regioner.

Övriga observationer: Den som får en större ledning på Towers of Doom förlorar oftast.

Veckans stora fråga: Är Europa eller Nordamerika den bättre regionen?

Åsa rekommenderar:
Alla matcher med Nomia. Lag från mindre regioner förväntas i allmänhet inte ha någon chans då de har svårt att hitta lag på lämplig nivå att öva mot i sina hemregioner (då de oftast är det överlägset bästa laget där) och därmed har svårare att förbereda sig på motståndet från de större regionerna. Trots detta lyckas Nomia bjuda på bra motstånd och plockar till och med en karta från de förväntade segrarna Misfits i öppningsmatchen. Även i övriga matcher bjuder laget från Downunder på roligt spel och bra motstånd.

Nästa svenskrelaterade matcher:
HGC har paus fram till 14 april (med undantag för Eastern Clash 17-19 mars) och därefter fortsätter ligaspelet som tidigare.
Fnatic: Fredag 14/4 18.00
Tricked eSports: Fredag 14/4 20.30
Team Expert: Fredag 14/4 18.00, Söndag 16/4 20.30

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Gale Force Esports
När: Fredag 3/3
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: E.T.C., Johanna, Leoric, Lúcio, Ragnaros, Rehgar, Tassadar, Tychus, Valla, Xul
Bans: Chromie, Gul’dan, Malfurion, Zarya
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En av dagens mest efterlängtade sammandrabbningar mellan Europa och Nordamerika. Att lagen dessutom är vänskapliga rivaler som småretat varandra på Twitter inför matchen ger det hela lite extra krydda. Båda lagen draftar starkt men Tomb of the Spirder Queen är Fnatics favoritbana så att låta dem välja den är ett riskabelt drag, vilket Gale Force får erfara. Matchen bjuder på snyggt Leoric-spel och HGCs första Lúcio.

Karta 2: Braxis Holdout
Spelade hjältar: Dehaka, E.T.C., Falstad, Gul’dan, Lt. Morales, Rehgar, Sgt. Hammer, Tassadar, Zarya, Zeratul
Bans: Chromie, Malfurion, Valla, Zul’jin
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Gale Force satsar på dubbla sköldar med Tassadar och Zarya och massa healing i och med Morales, men Fnatic förefaller oslagbara. Två fulla Zerg-svärmar och aggressivt spel ger svenskarna en vinst med 13 kills mot 2 och flera levlars övertag. Grattis Fnatic!

Fnatic - Tempo Storm
När: Lördag 4/3
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Towers of Doom
Spelade hjältar: Anub’arak, Azmodan, Brightwing, Chromie, Falstad, Li-Ming, Malfurion, Muradin, Varian, Zeratul
Bans: Abathur, Dehaka, Tassadar, Tychus
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Ännu en framemotsedd sammandrabbning mellan Europa-tvåan Fnatic och Amerika-ettan Tempo Storm. Men svenskarna slaktar amerikanerna på 15 min utan att få en enda poängs skada på sin core och utan en enda hjälte död. Och Schwimpi är hundra procent on point med Chromies Temporal Loop och visar på fullkomligt excellent spel.

Karta 2: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, E.T.C., Leoric, Lúcio, Medivh, Rehgar, Sylvanas, Tychus, Valla, Xul
Bans: Gul’dan, Malfurion, Ragnaros, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic håller ett konstant tryck som aldrig ger Tempo en chans att komma in i matchen. Återigen en överlägsen, lättplockad seger för svenskarna på deras favoritbana.

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Dehaka, E.T.C., Falstad, Greymane, Kharazim, Rehgar, Tychus, Tyrande, Varian, Zeratul
Bans: Li-Ming, Malfurion, Murky, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Tempo Storm börjar göra lite motstånd och får till och med till några kills, men de har ändå inget att sätta emot Fnatic som avslutar matchen på 12 min. Frågan om huruvida Europa eller Amerika är den starkaste regionen får nu anses vara besvarad. Grattis Fnatic!

Misfits - Fnatic
När: Söndag 5/3
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
1-3

Karta 1: Infernal Shrine
Spelade hjältar: Diablo, Falstad, Greymane, Lúcio, Medivh, Ragnaros, Rehgar, Tassadar, Valla, Varian
Bans: E.T.C., Gul’dan, Malfurion, Tychus
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Vinnaren av den här sammandrabbningen går direkt till finalen men det är även högst troligt att oavsett hur det går är detta ändå lagen som i slutändan kommer att mötas där. Lagen har alltid varit mycket jämnt matchade så matchen är därför mycket jämn och med mycket svängningar fram och tillbaka. Men med ett snyggt byte av punisher för ett keep och en smått riskabel core rush lyckas Fnatic ta hem den första kartan.

Karta 2: Sky Temple
Spelade hjältar: Dehaka, Greymane, Li-Ming, Malfurion, Muradin, Rehgar, Tychus, Tyrael, Varian, Zeratul
Bans: E.T.C., Falstad, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Misfits upplevs ha den starkare draften med en global i Dehaka och en jobbig stealth-hjälte i Zeratul. Men Fnatic sätter tryck på motståndarna från sekund ett och bibehåller ett levelövertag genom hela matchen. Och återigen ger en core rush-chansning i slutet utdelning.

Karta 3: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Chromie, Dehaka, Greymane, Johanna, Kharazim, Leoric, Rehgar, Tassadar, Tyrael, Valla
Bans: E.T.C., Lúcio, Malfurion, Zarya
Vinnare: Misfits
Kommentar: Fnatic får sin favoritbana och de flesta i laget får sina comfort picks av hjältar vilket borde kunna resultera i en lätt seger för Fnatic. Och Fnatic dominerar och har genom större delen av matchen ett stort övertag i både levlar och byggnader. Men runt level 20 vänder allt. Misfits nästintill slaktar Fnatic, tar ner alla deras byggnader och börjar göra skada på core. Fnatic lyckas nätt och jämnt hålla sig kvar och kan kontra med en panikartad core rush men Misfits core överlever med några procent och Misfits kan ta hem segern.

Karta 4: Dragon Shire
Spelade hjältar: Chromie, Greymane, Kharazim, Leoric, Malfurion, Ragnaros, Tassadar, Tyrael, Valla, Varian
Bans: Dehaka, Falstad, Johanna, Medivh
Vinnare: Misfits
Kommentar: Återigen en jämn match där inte mycket händer på någon front tills Fnatic plötsligt, 14 min in, lyckas wipea hela Misfits och rusar på core och vinner. Grattis Fnatic!

FINAL: Fnatic - Team Dignitas
När: Söndag 5/3
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-3

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Chromie, Kael’thas, Johanna, Reghar, Ragnaros, Stitches, Tychus, Tyrael, Tyrande, Valla
Bans: Leoric, Lúcio, Malfurion, Medivh
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Fnatic kör sin favoritbana men med den enda komp de förlorat med under mästerskapet. Samtidigt som de släpper igenom Kael’thas som Dignitas nyss vunnit två matcher med. Dignitas plockar även med Stitches, spelar felfritt och vinner överlägset. Kanske har hittills superdominanta Fnatic drabbats av högmod?

Karta 2: Towers of Doom
Spelade hjältar: Dehaka, Falstad, Greymane, Kael’thas, Malfurion, Ragnaros, Reghar, Stitches, Tyrande, Varian
Bans: Chromie, Li-Ming, Medivh, Tracer
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Fnatic släpper återigen igenom Kael’thas och Stitches som slaktade dem på förra kartan, och historien upprepar sig därmed inte oväntat igen. Matchen är helt och hållet Dignitas.

Karta 3: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Dehaka, E.T.C., Greymane, Kael’thas, Lúcio, Ragnaros, Reghar, Stitches, Tychus, Tyrande
Bans: Li-Ming, Malfurion, Medivh, Tyrael
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic släpper återigen igenom Dignitas supertrea Kael’thas, Stitches och Tyrande så återigen känns utgången, och Dignitassegern, given. Men den här gången hittar Fnatic äntligen tillbaka till den överlägsna formen de visat genom mästerskapets gång och totaldominerar. Ännu finns det hopp för Sverige.

Karta 4: Sky Temple
Spelade hjältar: Chromie, Dehaka, E.T.C., Falstad, Greymane, Li-Ming, Malfurion, Rehgar, Varian, Zeratul
Bans: Brightwing, Jaina, Medivh, Tracer
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Båda lagen mixar nu upp sina drafts lite mot de tidigare kartorna och det blir nu också en mer jämn och spännande match. Men Fnatic fortsätter spela självsäkert och tar finalen till en femte och avgörande rond.

Karta 5: Dragon Shire
Spelade hjältar: Chromie, Dehaka, E.T.C., Falstad, Greymane, Li-Ming, Malfurion, Muradin, Tyrael, Tyrande
Bans: Medivh, Nazeebo, Tracer, Zeratul
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Dignitas plockar två globals - mot noll för Fnatic - vilket ger dem en stor fördel på Dragon Shire, något som märks omedelbart. Dignitas plockar lätt alla drakarna och trots tappert motstånd från Fnatic har de inget att sätta emot. Grattis Team Dignitas, Western Clash Champions!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.