Julen hos Gamestop

Artikel - Multi - mån 12 november 2018, kl 21.29

Spelbutiken Gamestop bjöd häromveckan in till ett litet event för att visa upp vad som finns att välja på inför julhandeln 2018, både vad gäller spel och spelrelaterad merchandise. De tre delarna man huvudsakligen ville visa upp var mode, prylar och spel, vilket vid det här laget är de tre ben som definierar butikskedjan. Det kan givetvis alltid debatteras huruvida det är bra eller dåligt att en spelbutik även fokuserar på andra saker och kränger prylar, men i dagens samhälle där allt mer spelförsäljning blir digital är det nog ändå en nödvändig och strategisk väg att gå om man vill överleva. Och Gamestopchefen Jimmy Thörne, som vi fick möjligheten att få en liten pratstund med, bekräftar också att försäljningen går bra sedan man inkluderat även prylar och kläder i sitt sortiment. Samt att man nu även får in kunder som inte spelar spel men som kanske är intresserade av exempelvis Harry Potter eller Mölang, världens mjukaste nalle. Och vem vet, kanske kan denna symbios av prylar och spel även bidra till att den spelokunniga kunden får upp ögonen för tv-spel.

Mode:
Gamestop har mycket i klädväg, riktat till fans av många olika franchiser. Allt från sådant med väldig tydlig branding till mer diskreta saker om en tröja med bara en liten logga på armen. De fyra unga duktiga modellerna visade under dagen upp två olika uppsättningar kläder vardera med teman som Fallout och EA Sports. Vissa kläder kombineras snyggt med andra prylar ur sortimentet som en Dobby T-shirt i kombination med en trollstav eller en Zelda-outfit med en pilbåge vid sidan av. Och kollektionerna inkluderar inte bara t-shirts och tröjor utan här finns även strumpor, mössor och vantar, med mera. En av de saker man slog ett extra slag för med tanke på den annalkande vintern var jultröjor som finns i en mängd motiv med allt från Zelda till Batman och Deadpool... och alla var riktigt snygga.
På Comic Con Stockholm förra året hade Gamestop en modevisning och jag minns att jag redan då slogs av att alla deras kläder kändes väldigt snygga, trendiga och anpassade till båda könen. Här är det inte bara stora T-shirts med speltryck som gäller utan det finns kläder för både unga som gamla och människor av alla storlekar, och tröjorna sitter riktigt snyggt och figurnära även på de minsta modelltjejerna. Med undantag för eventuella tryck skulle kläderna lätt kunna höra hemma i vilken klädaffär som helst.
Kläderna på eventet presenterades av stylisten Laura Mullett, en sprudlande tjej från södra Irland som lovade att kläderna även är lätta att bära och av bra kvalitet.

Prylar:
Den största delen av det vi blev visade utgjordes av olika prylar, och det var väl kanske heller inte så konstigt med tanke på att julen med granar och julstrumpor som skall fyllas står för dörren. Och det är bara att konstatera att utbudet även på prylfronten är riktigt gediget och att det finns något för alla.
Till att börja med fanns givetvis en mängd Funko Pops och vi blev informerade om att det nu även finns figurer från exempelvis tv-serien Gossip Girl. Man har även L.O.L Dolls som verkar vara hett bland unga flickor just nu. För gamern fanns olika typer av spel- och datatillbehör och exempelvis en Zeldaocarina i plast vars knappar är utformade som knapparna man använder på handkontrollen när man spelar Ocarina of Time.
Det som jag själv blev mest förtjust i var dock trollstavarna från Harry Potter som både såg väldigt autentiska ut men också hade en liten lampa i änden och som verkade vara kombinerbar med någon form av app så att man faktiskt kan visuellt frammana trollformler. Jag är själv inget direkt superfan av Harry Potter men ärligt, vem har inte någon gång drömt om att vifta runt på en trollstav. Jag tog i alla fall chansen.

Spel:
Förutom spelrelaterade prylar och kläder fanns det inte jättemycket mer i spelväg på eventet. Det fanns ett litet kabinett med åtminstone Q*bert, men den stora grejen var möjligheten att prova Playstation VR och spelet Astro Bot Rescue Mission. Våra intryck om det spelet har vi samlat i en separat text.
Det var dock väldigt trevligt att småprata lite med killarna som demade spelen och framförallt med Gamestopchefen Jimmy som visade sig vara en riktig gamer, och han kunde i alla fall garantera att även om man numer även säljer prylar på Gamestop så kommer man alltid vara en spelbutik främst och man strävar efter en 50/50 fördelning mellan spel och annat.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.