Julkalender 2014 - Lucka 1

Artikel - Multi - mån 1 december 2014, kl 09.06

Julen är här och därmed dags att sätta igång årets version av Skillpoints julkalender. Framöver kommer vi bjuda på både mys och en hel del fina priser att stoppa under granen. Vi börjar med att ge er en stor skål med tankenötter som ni kan klura på i väntan dopparedagen.

TANKENÖT 1
Sam & Max var ute för att åka skidor. Turligt nog var det ganska lugnt i spåret och bara ett fåtal andra personer som var ute och stakade. Sam, Max och två andra skidåkare bestämde sig för att åka tillsammans som en grupp. Under rundan luskade Sam ut att en av skidåkarna var far till den andre åkarens son. Kan du lista ut de två skidåkarnas relation till varandra?

SVAR:

Spoiler: Highlight to view
De var man och hustru

TANKENÖT 2
Dick Gumshoe skulle tända juleljusen och letade i sina lådor efter tändstickor. Till sin förvåning hittade han hela fyra oöppnade askar. Gumshoe lade märke till att på sidan av varje ask stod det GENOMSNITTLIGT INNEHÅLL 50 TÄNDSTICKOR. Av nyfikenhet räknade han innehållet i varje ask och kom fram till att det genomsnittliga innehållet faktiskt var 50. Om ask A hade en mer tändsticka än ask B, men sju mindre än ask C, som i sin tur hade nio fler än ask D, hur många tändstickor innehöll varje ask?

SVAR:

Spoiler: Highlight to view
A = 49 st, B = 48 st, C = 56 st, D = 47 st

TANKENÖT 3
Kommisarie Chelmey var inkallad för att lösa en stöld hos självaste Jultomten, och tog med sig sin vän professor Layton.
- Har jag förstått det rätt att alla föremålen ifråga stals på olika dagar? frågade Layton
- Utan tvekan, svarade Jultomten. Tomteluvan stals innan diamantklockan, men två dagar efter den gyllene julstjärnan. Paketsnöret stals efter den gyllene julstjärnan men innan tomtesäcken – vilken stals dagen innan klockan. Jag undrar verkligen vem som utfört stölden.
Chelmey och Layton kommer utan tvekan kunna lösa fallet innan julafton, men en av de avgörande aspekterna är att lista ut exakt i vilken ordning föremålen stals. Kan du lista ut i vilken ordning det var?

SVAR:

Spoiler: Highlight to view
1 = julstjärnan, 2 = paketsnöret, 3 = tomteluvan, 4 = tomtesäcken, 5 = diamantklockan

TANKENÖT 4
Tre renar hölls i förvar hos polisen efter att ha rånat en mataffär på morötter och äpplen samt dödat en snögubbe i flykten. Innan de skulle intervjuas kom renarna överens om att blanda ihop sina redogörelser – både sanningar och lögner – för att undvika att avslöja vem som faktiskt mördat snögubben. En av de tre var en dålig lögnare så det bestämdes att han skulle tala sanning hela tiden, en annan skulle säga en sanning och en lögn, medans den tredje skulle ljuga hela tiden.
Utan renarnas vetskap hade Tex Murphy råkat höra delar av deras konversation, så när han sällade sig till polisen vid intervjun kunde han avslöja vem mördaren var och vem som tagit vad. Kan du?

Renarnas tre motstridiga uttalanden:
Rudolf: Jag tog morötterna. Vixen dödade snögubben.
Vixen: Prancer tog äpplena. Rudolf dödade snögubben.
Prancer: Vixen dödade snögubben. Jag tog morötterna.

SVAR:

Spoiler: Highlight to view
Vixen dödade snögubben. Prancer tog morötterna. Rudolf tog äpplena

Till julkalendern ->

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.